Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2016

Μουσακάς με πατάτες και μπεσαμέλ γιαουρτιού

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 


Πολύ νόστιμο φαγητό με διαφορετική "μπεσαμέλ" και πιο απλή διαδικασία. 







Υλικά: 


500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος 

λάδι 

1/2 κρεμμύδι ξερό 

1 σκ. σκόρδο 

1 ποτηράκι κόκκινο κρασί 

1/2 φλ. σάλτσα 

αλάτι, πιπέρι 

κανέλα 

λίγο μοσχοκάρυδο 

λίγη τριμμένη φρυγανιά


Για τη μπεσαμέλ: 

200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό 

1/2 φλ. κρέμα γάλακτος 

2 αυγά 


6 - 7 πατάτες 

λάδι για τηγάνισμα 


Για την επιφάνεια: 

λίγη τριμμένη μυζήθρα ή κεφαλοτύρι



Εκτέλεση:



Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα τσιγαρίζουμε για λίγο στο λάδι. 

 Καβουρδίζουμε στη συνέχεια τον κιμά μαζί με το κρεμμύδι. 

 Σβήνουμε με το κρασί. 

 Προσθέτουμε τη σάλτσα. 

 Ρίχνουμε αλατοπίπερο.

 Βάζουμε κανέλα.

 Βάζουμε λίγο μοσχοκάρυδο και λίγο νερό. Αφήνουμε τον κιμά να μαγειρευτεί για περίπου 50' - 60'. 

 Στη συνέχεια μόλις είναι έτοιμος τον στραγγίζουμε και σε σουρωτήρι και ανακατεύουμε λίγη τριμμένη φρυγανιά.


Κόβουμε τις πατάτες σε φέτες και τις τηγανίζουμε στο λάδι κι από τις δυο πλευρές.  

 Λαδώνουμε ελαφρά το ταψί και στρώνουμε τις μισές πατάτες στον πάτο.

 Τις σκεπάζουμε με τον κιμά. 

 Από πάνω βάζουμε τις υπόλοιπες πατάτες στη σειρά.

Σε ένα βαθύ πιάτο ανακατεύουμε το γιαούρτι με την κρέμα γάλακτος. 

 Χτυπάμε για λίγο τα αυγά και τα ανακατεύουμε μέσα στο μείγμα.

 Απλώνουμε αυτή την μπεσαμέλ από πάνω. 

 Πασπαλίζουμε με λίγη μυζήθρα ή κεφαλοτύρι όλη την επιφάνεια.

 Το ψήνουμε για περίπου 30' μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια. 

Αφήνουμε το ταψί για 10' να κρυώσει και μετά σερβίρουμε.

Ωπ, πού πήγε το πρώτο κομμάτι; 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...