Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2016

Χταποδάκι με κοφτό μακαρονάκι

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 


Συνήθως αυτό το πιάτο δε λείπει από τις μέρες της σαρακοστής και των νηστειών. Απλό, παραδοσιακό και νόστιμο.




Υλικά: 


1.200 γρ. χταποδάκι κατεψυγμένο 

1/3 φλ. λάδι 

1/2 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο 

1 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο 

1 φύλλο δάφνης 

1 ποτηράκι κόκκινο κρασί 

1/2 φλ. ντοματάκια ψιλοκομμένα 

1/2 φλ. σάλτσα 

αλάτι, πιπέρι 

κανέλα 

500 γρ. κοφτό μακαρονάκι


Εκτέλεση:


 Κόβουμε τα πλοκάμια του χταποδιού χωριστά ένα ένα και πετάμε από το κεφάλι τα μάτια και το στόμα. Το αχνίζουμε σε μια κατσαρόλα άδεια. Το ίδιο το χταπόδι θα βγάλει αρκετό νερό από μόνο του. Το αφήνουμε για 5' - 10', μόλις αλλάξει χρώμα και γίνει ροζ το βγάζουμε. 

Βάλτε το για λίγο σε κρύο νερό να κρυώσει για να πιάνεται. Το ξεπετσιάζουμε και το κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια. 













Στο λάδι τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο για λίγο.

  Μόλις γυαλίσουν βάζουμε και το χταποδάκι μέσα και το γυρίζουμε με την κουτάλα.

Σβήνουμε με το κρασί.

Ρίχνουμε τη σάλτσα και τα ντοματάκια.

Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, το δαφνόφυλλο και νερό.

Αρωματίζουμε με κανέλα κι αφήνουμε το χταποδάκι να γίνει για περίπου 40' - 45' σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσει καλά. 

Μόλις γίνει το χταποδάκι στην κατσαρόλα το μεταφέρουμε σε ταψί μαζί με τη σάλτσα του. Βάζουμε το μακαρονάκι και το ανακατεύουμε να το στρώσουμε μέσα στο πυρέξ. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό στο ταψί για να φτάσει για τα ζυμαρικά.

Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 30'.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...