Τρίτη, 13 Δεκεμβρίου 2016

Κοτόπουλο κοκκινιστό με μελιτζάνες

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 


Αυτό το πιάτο θα έλεγα ότι έχει εξαιρετική γεύση από αυτά που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσετε, με ένα επιπλέον πλεονέκτημα ότι είναι πολύ οικονομικό. 




Υλικά: 


1 φιλέτο από στήθος κοτόπουλου χωρίς πέτσα 

2 μελιτζάνες φλάσκες 

1/3 φλ. λάδι 

1/2 κρεμμύδι ξερό 

1 σκ. σκόρδο 

1 φλ. ντοματάκια ψιλοκομμένα

 1/2 φλ. σάλτσα 

1 ποτηράκι κόκκινο κρασί

αλάτι, πιπέρι 

κανέλα 

λίγο μοσχοκάρυδο 


λάδι για τηγάνισμα της μελιτζάνας


Εκτέλεση:


Στο λάδι τσιγαρίζουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το ψιλοκομμένο σκόρδο μέχρι να γυαλίσουν.

 Κόβουμε το στήθος του κοτόπουλου σε μικρότερα κομμάτια και τα βάζουμε κι αυτά να πάρουν χρώμα παντού.

 Το σβήνουμε με το κρασί.

 Βάζουμε μέσα τη σάλτσα και τα ντοματάκια. 

 Αλατοπιπερώνουμε.

 Ρίχνουμε την κανέλα.














Βάζουμε και το μοσχοκάρυδο μαζί με νερό και μαγειρεύουμε το κοτόπουλο για περίπου 1 ώρα σε χαμηλή φωτιά. 









Στο μεταξύ κόβουμε τις μελιτζάνες σε χοντρούς κύβους και τις τηγανίζουμε σε λάδι να πάρουν ένα ελαφρύ χρώμα.


 Τα τελευταία 20' που απομένουν για να γίνει το κοτόπουλο ρίχνουμε μέσα και τις τηγανισμένες μελιτζάνες χωρίς το λάδι του τηγανιού. Κουνάμε λίγο την κατσαρόλα κι αφήνουμε το φαγητό να μελώσει και να λιγοστέψει το νερό του.


2 σχόλια:

  1. τελειοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοο!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να είσαι καλά Μένη μου, σ' ευχαριστώ πολύ. Καλή εβδομάδα σου εύχομαι κι ένα ζεστό βραδάκι. Φιλιά πολλά.

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...