Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου 2016

Φάβα με κινόα και αβοκάντο

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 


Αυτό είναι ένα φαγητό πολυμορφικό. Μπορεί να σερβιριστεί ως σαλάτα ή ως ορεκτικό ή και ως κυρίως πιάτο, γιατί όχι.





Υλικά: 


1 φλ φάβα  

1/2 κρεμμύδι ξερό 

1/3 φλ. λάδι 

το χυμό 1/2 λεμονιού 

αλάτι, πιπέρι 


1/3 - 1/2 φλ. κινόα 

περίπου 1/2 αβοκάντο 

λίγο λάδι 

λίγο χυμό λεμονιού επιπλέον 

μερικές ελιές 

λίγο ξερό κρεμμύδι για την επιφάνεια 


Εκτέλεση:


Βράζουμε τη φάβα σε αρκετό νερό. Την ξαφρίζουμε όση ώρα βγάζει αφρούς.














Όταν σταματήσει να βγάζει αφρό ρίχνουμε μέσα το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και συνεχίζουμε το βράσιμο για περίπου 2 ώρες ή όσο χρειάζεται για να λιώσει εντελώς.











Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι.















Προς το τέλος του μαγειρέματος βάζουμε το λάδι κι αφήνουμε τη φάβα να γίνει όση ώρα απομένει.













Βράζουμε την κινόα σε αλατισμένο νερό για 10'. Μετά τη στραγγίζουμε σε σουρωτήρι.





 Σερβίρουμε στο πιάτο τη φάβα, από πάνω απλώνουμε την κινόα, κόβουμε σε φέτες το αβοκάντο και τα κρεμμύδια και τα βάζουμε κι αυτά.

 Βάζουμε λίγο ακόμη λάδι....

 ...και λίγο ακόμη λεμόνι.

 Αν θέλετε μπορείτε να τη σερβίρετε έτσι ή .....

....να προσθέσετε μερικές ελιές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...