Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου 2016

Ρυζοσαλάτα μέσα σε πιπεριές βαρκούλες

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


 Όταν έχετε καλεσμένους σε τραπέζι και θέλετε κάτι εντυπωσιακό αλλά ταυτόχρονα οικονομικό κι εύκολο μια ωραία ιδέα είναι να παρουσιάσετε μια τέτοια απλή σαλάτα μέσα σε πιπεριές.





Υλικά: 


2 πιπεριές 

1/2 φλ. ρύζι 

2/3 φλ. αρακά 

1/2 καρότο ή μερικά baby καροτάκια 

1/2 κρεμμύδι ξερό 

3 κ.σ. καλαμπόκι κονσέρβας 

λίγο λάδι 

αλάτι, πιπέρι 

1 μικρό ματσάκι μαϊντανό 


Εκτέλεση: 


 Βάζουμε τον αρακά μαζί με τα καρότα σε αλατισμένο νερό να βράσουν. Τα αφήνουμε για 5' - 10' αρχικά μόνα τους και μετά με το ρύζι.

 Μόλις περάσουν τα πρώτα 5' - 10' βάζουμε και το ρύζι μαζί τους να βράσει. Στη συνέχεια τα στραγγίζουμε.

 Σε ένα μπολ βάζουμε τον αρακά με το ρύζι, τα καρότα αν θέλετε τα κόβετε σε μικρότερα κομματάκια, ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το μαϊντανό, βάζουμε και το καλαμπόκι.

 Ρίχνουμε πιπέρι και μόνο αν είναι απαραίτητο προσθέτουμε λίγο αλάτι ή καθόλου.

Ρίχνουμε λίγο λάδι κι ανακατεύουμε καλά. 


Στη συνέχεια κόβουμε στη μέση τις πιπεριές, αδειάζουμε τα σπόρια και τις ίνες και τις γεμίζουμε με τη ρυζοσαλάτα. Αν θέλετε μπορείτε να ψήσετε τις πιπεριές για λίγο στο φούρνο και να τις ξεφλουδίσετε. Βέβαια, τότε δε θα στέκονται πολύ καλά να τις γεμίσετε γιατί θα είναι πολύ μαλακές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...