Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2016

Ζεστό γλυκό κρασί Glühwein

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 


Τις νύχτες του κρύου χειμώνα δεν μπορώ να σκεφτώ τίποτα καλύτερο από ένα φλιτζάνι ζεστό γλυκό κρασί, αυτό που οι Γερμανοί λένε Glühwein (γλούβαϊν). Εμείς το απολαύσαμε τις μέρες της Χριστουγεννιάτικης Αγοράς (Weihnachtsmarkt) όταν έξω είχε πολύ κρύο κι εμείς κρατούσαμε μια κούπα ζεστό κρασί και περπατούσαμε στον κεντρικό πεζόδρομο της Στουτγκάρδης απολαμβάνοντας τα θεάματα, όπως το υπαίθριο πατινάζ και τα στολισμένα ξύλινα σπιτάκια που είχαν στηθεί με σκοπό τις πωλήσεις διαφόρων χρηστικών αντικειμένων. 

Ωραίες αναμνήσεις, ωραίο ζεστό κρασί.!!!




Υλικά: 


1 λ. κόκκινο κρασί 

1/2 λ. νερό (προαιρετικά) 

10 γαρύφαλλα 

2 ξύλα κανέλας 

1 πορτοκάλι  

1 κ.σ. ζάχαρη (προαιρετικά)  


Εκτέλεση:


Βάζουμε το κρασί στην κατσαρόλα. Αν το θέλετε πιο ελαφρύ θα ρίξετε και το νερό.  

 Βάζουμε τα γαρύφαλλα. Εγώ έφτιαξα 1/2 λίτρο κι έβαλα όλα τα υλικά μισά. 

 Το ξύλο κανέλας. 

 Καθαρίζουμε και κόβουμε το πορτοκάλι σε φέτες. Το βάζουμε κι αυτό.

 Ρίχνουμε τη ζάχαρη και πάλι προαιρετικά και πάντα σύμφωνα με τη δική σας προτίμηση πόσο γλυκό το θέλετε το κρασί σας, απλά ίσως να γίνει λίγο πιο βαρύ στο κεφάλι, καθώς η ζάχαρη ανεβάζει τις αλκοόλες. Τα αφήνουμε όλα μαζί να πάρουν μία βράση. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και την αφήνουμε για 3' 4' στην άκρη.  

Μετά όπως είναι ζεστό και αχνιστό το κρασί το σερβίρουμε. Το πίνουμε σχεδόν αμέσως λίγο λίγο αρκεί να μην καίει τα χείλη μας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...