Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου 2016

Θράψαλα μαγειρεμένα σε χυμό πορτοκαλιού

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


Ένα απίθανο πιάτο με ασυνήθιστο αλλά πολύ ωραίο συνδυασμό πορτοκαλιού με τα θράψαλα που θα σας εντυπωσιάσει.




Υλικά: 


1 κ. θράψαλα 

1/3 φλ. λάδι 

1 σκ. σκόρδο 

το χυμό 2 μεγάλων πορτοκαλιών 

1 κ.σ. μουστάρδα

περίπου 1 κ. πατάτες 

αλάτι, πιπέρι 

λίγο ξύσμα πορτοκαλιού 


Εκτέλεση:


Στο λάδι τσιγαρίζουμε το σκόρδο.

 Αν τα θράψαλα έχουν πέτσα τα καθαρίζουμε. Τα κόβουμε σε φαρδιές λωρίδες και τα τσιγαρίζουμε μαζί κι αυτά.

 Μόλις συρρικνωθούν λίγο ρίχνουμε το χυμό πορτοκαλιού.

 Προσθέτουμε τη μουστάρδα.

 Βάζουμε αλάτι, πιπέρι. Αφήνουμε τα θράψαλα να μαγειρευτούν μέχρι να μαλακώσουν πολύ καλά στο χυμό πορτοκαλιού χωρίς νερό γιατί έτσι κι αλλιώς βγάζουν από μόνα τους. 

 Μόλις γίνουν τα θράψαλα τα βγάζουμε και βάζουμε τις πατάτες κομμένες σε ροδέλες ή κομμάτια. Τις μαγειρεύουμε για περίπου 30' - 40' μέχρι να γίνουν πολύ μαλακές. 

 Τα τελευταία 5' πριν το σβήσουμε πασπαλίζουμε το φαγητό με λίγο ξύσμα πορτοκαλιού.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...