Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2016

Μπισκοτοκέικ με γέμιση μερέντα

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 


Όταν οι κόρες μου έχουν κέφια τότε τρώμε καλά. Η μικρή μου κόρη (14 ετών) μας έφτιαξε σήμερα αυτό το υπέροχο γλυκό. Ίσα που πρόλαβα να βγάλω φωτογραφία το ταψί όταν βγήκε από το φούρνο, γιατί μετά έμοιαζε με βομβαρδισμένο τοπίο από τη μάχη των κουταλιών. 




Υλικά: 


1 φλ. αλεύρι 

1/2 φλ. μαργαρίνη 

1/2 φλ. ζάχαρη καστανή 

1/3 φλ. ζάχαρη λευκή 

1 βανίλια ή 1 κ.γ. ζάχαρη βανίλιας

1 αυγό 

1/2 κ.γ. σόδα 

1 πρέζα αλάτι 

1 φακελάκι σταγόνες σοκολάτας (περίπου 75 γρ.) 

1/3 - 1/2 φλ. μερέντα 


Εκτέλεση:


 Χτυπάμε στο μίξερ τη μαργαρίνη, την καστανή και τη λευκή ζάχαρη μαζί με τη βανίλια ή τη ζάχαρη βανίλιας. Ίσως να σας βολέψει καλύτερα να ανακατέψετε πρώτα τα υλικά με ένα κουτάλι και μετά με το μίξερ. 

 Προσθέτουμε το αυγό και συνεχίζουμε το χτύπημα.

 Βάζουμε στο μπολ του μίξερ το αλεύρι, τη σόδα και το αλάτι. Στην αρχή ανακατεύουμε με το κουτάλι ή τη σπάτουλα για να μην πεταχτεί σύννεφο από το αλεύρι και μετά συνεχίζουμε με το μίξερ. Δε χρειάζεται πολύ ώρα απλά τόσο όσο να ομογενοποιηθούν.

 Ρίχνουμε μέσα τις μισές σταγόνες σοκολάτας κι ανακατεύουμε. 

 Σε ένα μικρό ταψάκι στρώνουμε λαδόκολλα, χωρίζουμε τη ζύμη σε δύο μέρη και στρώνουμε το ένα μέρος της στον πάτο.

 Λιώνουμε για 30'' τη μερέντα στο φούρνο μικροκυμάτων να γίνει πιο ρευστή και τη στρώνουμε πάνω στη ζύμη. Αφήνουμε στην άκρη γύρω γύρω 1 εκ. περιθώριο. 

 Σ' αυτό το στάδιο μπορείτε να αφήσετε λίγο τη μερέντα να κρυώσει στο παράθυρο για να μπορέσετε να απλώσετε το δεύτερο μέρος της ζύμης από πάνω. Την κόρη μου τη δυσκόλεψε λίγο γιατί την άπλωσε με λιωμένη μερέντα με αποτέλεσμα να μην είναι εύκολο.

 Στην τελική επιφάνεια πασπαλίζουμε τις υπόλοιπες σταγόνες σοκολάτας. 

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς για 30' - 40'. Προς το τέλος αν πάρει γρήγορα χρώμα σκεπάστε το με λαδόκολλα. Μόλις το βγάλουμε από το φούρνο το αφήνουμε να κρυώσει αρκετά για να μπορούμε να το κόψουμε. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...