Δευτέρα, 13 Μαρτίου 2017

Κριθαράκι κοκκινιστό με καρότο

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 


Πρόχειρο και νόστιμο φαγητό που μπορεί να γίνει ένα ελαφρύ βραδινό ή ένα πρώτο πιάτο στο καθημερινό τραπέζι.  




Υλικά: 


1 φλ. κριθαράκι 

1 καρότο 

1/3 φλ. λάδι 

1/2 φλ. σάλτσα 

1 κ.γ. ζωμό λαχανικών σε σκόνη 

αλάτι, πιπέρι 


Εκτέλεση:


 Τρίβουμε το καρότο και το τσιγαρίζουμε μαζί με το κριθαράκι στο λάδι. 

 Ρίχνουμε τη σάλτσα και νερό μέχρι να σκεπαστεί καλά το κριθαράκι.

 Αλατοπιπερώνουμε. Ανακατεύουμε πού και πού για να μην κολλήσει.

 Προσθέτουμε και το ζωμό λαχανικών κι αφήνουμε το κριθαράκι για 15' - 20' να μαγειρευτεί σε σιγανή φωτιά.

Αν το θέλετε ζουμερό πρέπει να το σερβίρετε αμέσως. Αν το θέλετε πιο πηχτό μόλις κρυώσει λίγο το σερβίρετε γιατί όσο περνάει η ώρα τόσο απορροφά τα ζουμιά. Επίσης, μπορείτε να τρίψετε κομματάκια φέτας στο πιάτο.

4 σχόλια:

  1. Μπράβο σου ρε παιδάκι μου, απλό και εύγευστο, μόλις το έφτιαξα μαζί με την ομελέτα με παξιμάδια και ήταν και τα δύο σούπερ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να είσαι καλά, ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια. Είμαι πολύ χαρούμενη που σου άρεσαν οι συνταγές.
      Σου εύχομαι να περνάς πάντα όμορφα και να έχεις ένα χαρούμενο απόγευμα.

      Διαγραφή
  2. Λίγο πριν φάγαμε το κριθαράκι που είχε περισσέψει από χτες, το οποίο το έβαλα σε πυρέξ στο φούρνο και έτριψα πάνω λίγη φέτα, καλά απίστευτο, τέλειο! Ευχαριστώ για τις ευχές να περνάς ομοίως όμορφα! Και αν βρεις λίγο χρόνο βάλε καμιά συνταγή για φασολάκια κοκκινιστά απλή, χωρίς πάπρικα, κρασί,κλπ αλλά να είναι νόστιμη γιατί δεν τα πετυχαίνω, ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εγώ σ' ευχαριστώ πολύ.
      Έχω ήδη να σου προτείνω κάποιες συνταγές με φασολάκια που έχω ήδη βάλει.
      http://thisauroikouzinas-syntages.blogspot.gr/2016/07/blog-post_13.html Με πιπεριά και πατάτες.
      http://thisauroikouzinas-syntages.blogspot.gr/2016/10/lyonnaise.html Λίγο πιο σκέτη από υλικά αλλά νόστιμη λόγω του βουτύρου/μαργαρίνης.
      http://thisauroikouzinas-syntages.blogspot.gr/2014/09/blog-post_15.html Με μανιτάρια και καρότα.
      http://thisauroikouzinas-syntages.blogspot.gr/2014/05/blog-post_21.html Αυτή είναι η πιο συνηθισμένη. Η διαφορά είναι στο σερβίρισμα με τυρί στο πιάτο μας που την κάνει ξεχωριστή.

      Όπου αναφέρω πάπρικα και κρασί ή κάποιο υλικό που δεν το θέλεις μπορείς να τα παραλείψεις και να κάνεις τη συνταγή στη δική σου γευστική προτίμηση.
      Ελπίζω να βοήθησα έστω λίγο.
      Καλό κι ονειρεμένο βράδυ να έχεις.

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...