Τετάρτη, 29 Μαρτίου 2017

Κοκκινιστή σόγια με κρέμα σόγιας (νηστίσιμη)

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 


Μια πολύ ωραία παραλλαγή για την κοκκινιστή σόγια που μπορείτε να τη συνδυάσετε με ζυμαρικά ή πατάτες ή ρύζι.




Υλικά: 


150 γρ. σόγια κεμπάπ (σε κομμάτια) 

1/3 φλ. λάδι 

1/2 κρεμμύδι ξερό 

1/2 φλ. ντοματάκια ψιλοκομμένα 

1/2 φλ. σάλτσα

αλάτι, πιπέρι 

κανέλα 

μοσχοκάρυδο 

100 ml. κρέμα σόγιας 


Εκτέλεση:


 Βράζουμε για 10' τη σόγια σε νερό. Μετά τη στραγγίζουμε και τη στύβουμε λίγο. 

 Τσιγαρίζουμε λίγο το κρεμμύδι στο λάδι και στη συνέχεια ρίχνουμε και τη σόγια μέσα να τσιγαριστεί. 

 Προσθέτουμε τα ντοματάκια και τη σάλτσα.

 Ρίχνουμε αλατοπίπερο.

 Βάζουμε κανέλα και....

 ...μοσχοκάρυδο. Προσθέτουμε λίγο νερό και αφήνουμε τη σόγια να μαγειρευτεί για περίπου 40' - 50'. 

 Στο τέλος μόλις είναι έτοιμη φροντίζουμε να μείνει μόνο με τη σάλτσα και το λάδι της. Τότε ρίχνουμε μέσα την κρέμα κι ανακατεύουμε.

 Η σάλτσα θα αλλάξει χρώμα και θα γίνει πιο κίτρινη. Όταν θα είναι πηχτή την αποσύρουμε από το μάτι. 

Εγώ τη σέρβιρα με ζυμαρικά χωρίς τυρί ως νηστίσιμο πιάτο. Η δική σας επιλογή μπορεί να είναι διαφορετική και να περιλαμβάνει ρύζι ή πατάτες. 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...