Δευτέρα, 20 Μαρτίου 2017

Σάλτσα με ντομάτα και κρέμα σόγιας (νηστίσιμη)

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 


Αυτή τη σάλτσα δε θα τη χορταίνετε. Ταιριάζει με ζυμαρικά, με πατάτες τηγανητές ή με ψωμάκι και βούτες.




Υλικά: 


1 φλ. ψιλοκομμένα ντοματάκια 

λάδι 

1/2 κρεμμύδι ξερό 

αλάτι, πιπέρι 

κανέλα 

μοσχοκάρυδο 

περίπου 1/3 φλ. σάλτσα 

100 ml. κρέμα σόγιας 


Εκτέλεση:


 Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το τσιγαρίζουμε στο λάδι μέχρι να γυαλίσει.

 Βάζουμε μέσα τα ψιλοκομμένα ντοματάκια.

 Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι.

 Προσθέτουμε κανέλα. 

 Βάζουμε και λίγο μοσχοκάρυδο.

Προσθέτουμε λίγο νερό κι αφήνουμε να βράσουν τα ντοματάκια για περίπου 20' - 30' μέχρι να εξατμιστεί το νερό της κατσαρόλας.  

 Μόλις τα ντοματάκια μείνουν χωρίς νερό προσθέτουμε τη σάλτσα.

 Ρίχνουμε και την κρέμα της σόγιας κι ανακατεύουμε. 

 Αφήνουμε για 3' περίπου μέχρι να δέσει και να πήξει λίγο η σάλτσα. Όταν αρχίσει να βγάζει μεγάλες φουσκάλες την αποσύρουμε από το μάτι της κουζίνας.

Στο σερβίρισμα μπορείτε να τη βάλετε πάνω σε ζυμαρικά που τα έχετε κάψει με λίγο λάδι πρώτα ή πάνω σε πατάτες ή σε κρέας ή ψάρι.













Μικρές λεπτομέρειες: 


Αν δεν έχετε κρέμα σόγιας μπορείτε να βάλετε γάλα σόγιας και να αφήσετε τη σάλτσα να πήξει για περισσότερη ώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...