Κυριακή 9 Απριλίου 2017

Ρολό σφολιάτας με πατάτα

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 


Νόστιμο κι εμφανίσιμο νηστίσιμο κολατσιό ή ορεκτικό για όλες τις περιπτώσεις. Για το σχολείο των παιδιών, για τις απογευματινές λιγούρες ή ακόμη και σαν από ορεκτικό σε ένα τραπέζι στους φίλους σας με νηστίσιμα εδέσματα.




Υλικά: 


1 φύλλο σφολιάτας 

3 πατάτες μετρίου μεγέθους 

αλάτι λίγο 

σπορέλαιο ή ελαιόλαδο

3 κ.σ. κέτσαπ 

1 κ.γ. μουστάρδα

λίγη ρίγανη


Εκτέλεση:


 Κόβουμε τις πατάτες σε μικρά κομματάκια και τις βράζουμε σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν καλά. 












Μόλις τις βγάλουμε από το νερό κι όσο είναι ακόμη ζεστές τις λιώνουμε με πιρούνι ή με το πρες πουρέ.

 Λαδώνουμε το φύλλο της σφολιάτας με λίγο σπορέλαιο.

 Ανακατεύουμε σε ένα μπολ την κέτσαπ με τη μουστάρδα.

 Απλώνουμε το μείγμα πάνω στη σφολιάτα αφήνοντας ελεύθερο ένα περιθώριο περίπου 2 εκ. στη μία μόνο στενή πλευρά της, ώστε όταν την πιέσουμε για να κλείσει να μην ξεχειλίσει η κέτσαπ. Πασπαλίζουμε με ρίγανη.

 Απλώνουμε τον πουρέ πάνω στην κέτσαπ.

 Βρέχουμε με νερό το ελεύθερο περιθώριο της σφολιάτας για να κολλήσει καλά όταν την κλείσουμε. 

 Τυλίγουμε σε ρολό και κλείνουμε πολύ καλά την άκρη.

 Κόβουμε σε φέτες των 2 εκ. και τις περνάμε με λίγο σπορέλαιο εξωτερικά. 

 Βάζουμε τις φέτες σε λαμαρίνα με λαδόκολλα σε αποστάσεις μεταξύ τους.

 Ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 20'. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...