Πέμπτη, 20 Απριλίου 2017

Φασόλια με σπανάκι και λουκάνικα

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 


Τόσο νόστιμο, τόσο δυναμωτικό και τόσο γευστικό φαγητό.....Φτιάξτε το και θα με θυμηθείτε.




Υλικά: 


1 φλ. φασόλια άσπρα μέτρια σε μέγεθος 

250 γρ. σπανάκι 

1/3 φλ. λάδι 

1 φρέσκο κρεμμυδάκι 

1 σκ. σκόρδο 

2 λουκάνικα 

1 ποτηράκι άσπρο κρασί 

2/3 φλ. ντοματάκια ψιλοκομμένα 

1/2 φλ. σάλτσα 

1 φύλλο δάφνης 

λίγο θυμάρι 

αλάτι, πιπέρι 


Εκτέλεση:



Έχουμε μουλιάσει τα φασόλια από την προηγούμενη νύχτα και την επόμενη τα βράζουμε σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν. Στο τέλος, τα στραγγίζουμε και κρατάμε το νερό τους.


 Ψιλοκόβουμε το κρεμμυδάκι και το σκόρδο και τα τσιγαρίζουμε στο λάδι.

 Κόβουμε σε φέτες το λουκάνικο και το τσιγαρίζουμε κι αυτό μέχρι να πάρει λίγο χρώμα.

 Σβήνουμε με το κρασί.

 Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα ντοματάκια, τη σάλτσα, τη δάφνη και το θυμάρι. (Αν είναι σε κλαδάκια το τρίβουμε)

 Βάζουμε τα βρασμένα φασόλια μέσα στα λουκάνικα.

 Προσθέτουμε το σπανάκι κι ανακατεύουμε ώστε να πάει από κάτω.

Αλατοπιπερώνουμε κι αφήνουμε το φαγητό να αποτελειωθεί για περίπου 15' - 20'. Αν χρειαστεί νερό τότε προσθέτουμε λίγο λίγο απ' αυτό που κρατήσαμε από τα φασόλια. Φροντίζουμε να μείνει στο τέλος μόνο με τη σάλτσα του. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...