Σάββατο, 22 Απριλίου 2017

Λαζάνια με κοτόπουλο σάλτσα και φέτα

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 


Πολύ νόστιμο φαγητό κι επιτυχημένο για ένα τραπέζι με τους φίλους σας ή το οικογενειακό τραπέζι της Κυριακής. 








Υλικά: 


2 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου 

1/3 φλ. λάδι 

1 κ.σ. βούτυρο 

1/2 κρεμμύδι ξερό 

1 ποτηράκι λευκό κρασί 

1 φλ. ψιλοκομμένα ντοματάκια 

1/2 φλ. σάλτσα 

αλάτι, πιπέρι 

πάπρικα 

1 φλ. ζωμό κοτόπουλου 

100 γρ. φέτα 


Μπεσαμέλ: 

3 ποτήρια γάλα 

αλάτι, πιπέρι 

λίγο μοσχοκάρυδο 

1 κ.σ. βούτυρο 


Για την επιφάνεια: 

λίγη τριμμένη φρυγανιά 

λίγο τριμμένο κεφαλοτύρι 


Εκτέλεση:


 Βάζουμε το λάδι και το βούτυρο να κάψουν σε μια κατσαρόλα. 

 Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το τσιγαρίζουμε. 

 Κόβουμε σε πολύ μικρά κομματάκια τα φιλετάκια και τα ρίχνουμε κι αυτά να τσιγαριστούν. 

 Τα σβήνουμε με το κρασί. 

 Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα ντοματάκια, τη σάλτσα, αλάτι και πιπέρι.

 Ρίχνουμε πάπρικα.

 Προσθέτουμε κι ένα φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλου και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 30' - 40'. 









 Μόλις γίνει σπάμε τη φέτα σε κομματάκια και τη ρίχνουμε μέσα. 













  

 Φτιάχνουμε τη μπεσαμέλ όπως στη συνταγή "Λαζάνια με κιμά".












Βράζουμε τα λαζάνια, τα στραγγίζουμε τα ξεπλένουμε με κρύο νερό και τα απλώνουμε χωρίς να ακουμπάνε μεταξύ τους γιατί κολλάνε εύκολα.










 Σε ένα μικρό ταψί βάζουμε στον πάτο μία στρώση από τη σάλτσα και το λάδι της κατσαρόλας. Τα ζουμιά που υπάρχουν μέσα θα χρειαστούν για να μη στεγνώσουν τα λαζάνια και για να ψηθούν καλύτερα.

 Πάνω στη σάλτσα βάζουμε δίπλα δίπλα δύο λαζάνια.

 Πάνω τους ρίχνουμε λίγη από τη γέμιση με το κοτόπουλο.

 Το ένα τρίτο της μπεσαμέλ το σκορπάμε πάνω στη γέμιση.

 Βάζουμε τη δεύτερη στρώση από λαζάνια. Συνεχίζουμε με γέμιση και το δεύτερο τρίτο της μπεσαμέλ.

 Τώρα βάζουμε την τελευταία στρώση από λαζάνια.

 Από πάνω στρώνουμε το τελευταίο τρίτο της μπεσαμέλ. Σκορπάμε λίγη τριμμένη φρυγανιά.

Χοντροτρίβουμε το κεφαλοτύρι και το σκορπάμε στην επιφάνεια. 

 Ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 20' - 30' να ροδίσει η επιφάνεια.  

 Η σφαγή άρχισε....Πριν τη σφαγή όμως αφήστε το ταψί να κρυώσει για 10' - 15' ώστε να κόβονται ωραία τα κομμάτια.
















Μικρές λεπτομέρειες: 


Το ίδιο φαγητό μπορείτε να το φτιάξετε με στήθος γαλοπούλας αντί για κοτόπουλο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...