Δευτέρα, 10 Απριλίου 2017

Καλαμαράκια γιαχνί

 Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 


Πεντανόστιμα και χορταστικά καλαμάρια ή θράψαλα που ακόμη και χωρίς άλλη πρόσθετη συνοδεία είναι τέλεια.





Υλικά: 


3 μεγάλα θράψαλα (τα προτιμώ γιατί βγαίνουν πιο μαλακά) 

1/3 φλ. λάδι 

1/2 κρεμμύδι ξερό 

1 σκ. σκόρδο 

το χυμό 1/2 λεμονιού 

2/3 φλ. ψιλοκομμένα ντοματάκια 

1/3 φλ. σάλτσα 

1 φύλλο δάφνης 

λίγο μπαχάρι 

2 καρότα 

2 κόκκινες πιπεριές 

αλάτι, πιπέρι


Εκτέλεση:


Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα τσιγαρίζουμε στο λάδι.

 Κόβουμε τα θράψαλα σε ροδέλες των 2 εκ. και τα τσιγαρίζουμε στο λάδι.

 Σβήνουμε με το χυμό λεμονιού.

 Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα ντοματάκια, τη σάλτσα, τη δάφνη και το μπαχάρι.

 Αλατοπιπερώνουμε.

 Τρίβουμε τα καρότα, κόβουμε τις πιπεριές σε λωρίδες και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα.

 Βάζουμε λίγο νερό κι αφήνουμε το φαγητό να μαγειρευτεί σε σιγανή φωτιά για 40' περίπου.


2 σχόλια:

  1. Έφτιαξα την συνταγή με κανονικά καλαμαράκια και βγήκαν πεντανόστιμα!Θεωρώ ότι το καρότο και οι πιπεριές κάνουν το πιάτο ξεχωριστό!

    Αγγελική

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ Αγγελική μου. Με κάνεις πολύ χαρούμενη που σου άρεσε το πιάτο. Σου εύχομαι καλό υπόλοιπο Σ/Κ. Φιλιά πολλά.

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...