Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2016

Ρολάκια μοσχαρίσια γεμιστά στο τηγάνι

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 


Έχουμε συνηθίσει τα ρολά κρέατος να τα βάζουμε στο φούρνο. Δοκιμάστε να τα φτιάξετε στο τηγάνι και θα γίνουν απρόσμενα νόστιμα. Το πιο σπουδαίο είναι ότι είναι πολύ οικονομικά. Αυτό το κρέας ήταν 382 γρ. όταν τα αγόρασα. Μου στοίχισε 3 ευρώ σε γερμανικό σούπερ μάρκετ (κατοικώ στη Γερμανία) και με τη γέμιση που τους έβαλα και το συμπλήρωμα από πατάτες φάγαμε 3 άτομα.




Υλικά: 


4 πολύ λεπτά φιλετάκια μοσχαρίσια 

αλάτι, πιπέρι 

4 κ.γ. μουστάρδα 

150 - 200 γρ. φέτα 

ρίγανη 

1 ντομάτα 

1/4 κρεμμύδι ξερό 

1 μικρό ματσάκι μαϊντανό 

1 γεμάτη κ.σ. μαργαρίνη 

λίγο καλαμποκέλαιο ή άλλο σπορέλαιο 

1 ποτηράκι λευκό κρασί 


Εκτέλεση:


 Αλατοπιπερώνουμε τα φιλετάκια από τη μία πλευρά.

 Τα γυρίζουμε από την άλλη και τα αλείφουμε με 1 κ.γ. μουστάρδα για κάθε φιλέτο.

 Σπάμε τη φέτα σε τρίμματα και βάζουμε από λίγο πάνω στο κάθε ρολό, πασπαλίζουμε με ρίγανη και πιπέρι.

 Κόβουμε τη ντομάτα σε κομματάκια ή σε φέτες και απλώνουμε από λίγη πάνω στο καθένα μαζί με τις φέτες κρεμμυδιού.

 Πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

 Τυλίγουμε το κάθε ρολό.

 Βάζουμε οδοντογλυφίδες στο ένωμα αλλά και στα πλαϊνά για να μην ανοίξουν κατά το μαγείρεμα και χυθεί η γέμιση. Αν θέλετε μπορείτε να τα δέσετε με σπάγκο αντί για οδοντογλυφίδες.

Στο τηγάνι βάζουμε το βούτυρο μαζί με το σπορέλαιο να κάψουν. 

 Ροδίζουμε τα ρολάκια.

 Τα γυρίζουμε κι από τις δύο πλευρές να πάρουν αρκετό χρώμα. 

 Σβήνουμε με το κρασί.

 Αφήνουμε το κρέας να μαγειρευτεί για 1 1/2 - 2 ώρες σε σιγανή φωτιά μέχρι να πιει όλο το νερό που θα βγάλει από μόνο του. Μόλις το πιει το γυρίζουμε άλλη μια φορά για να πάρει ισάξιο χρώμα κι από την άλλη.











Δεν ξεχνάμε να βγάλουμε τις οδοντογλυφίδες από το κρέας. 













Το σερβίρουμε με πατατούλες βουτύρου κατσαρόλας ή με το συμπλήρωμα της αρεσκείας σας.


Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2016

Μαυρομάτικα κοκκινιστά με ρύζι και μανιτάρια

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 


Εύκολο, οικονομικό και πολύ ωραίο φαγητό για να νοστιμίσει τις καθημερινές σας.  




Υλικά: 


1/2 φλ. μαυρομάτικα φασόλια 

3 - 4 φρέσκα μανιτάρια στρογγυλά 

1/3 φλ. λάδι 

1 φρέσκο κρεμμυδάκι 

1/2 φλ. σάλτσα 

αλάτι, πιπέρι 

κανέλα 


Για το ρύζι:

1 φλ. ρύζι κίτρινο 

1/4 κρεμμύδι ξερό 

αλάτι, πιπέρι 

2 - 3 φλ. νερό


Εκτέλεση:


 Βράζουμε τα φασόλια για 5' - 7' και χύνουμε το νερό τους.

 Τσιγαρίζουμε το κρεμμυδάκι στο λάδι για λίγο.

 Ρίχνουμε μέσα και τα στραγγισμένα φασόλια. Τα γυρίζουμε μερικές στροφές να τσιγαριστούν μαζί.

Κόβουμε τα μανιτάρια σε φέτες και τα τσιγαρίζουμε μαζί τους. 

 Προσθέτουμε τη σάλτσα. 

 Ρίχνουμε νερό, αλάτι και πιπέρι.

 Προσθέτουμε και κανέλα κι αφήνουμε τα φασόλια να μαγειρευτούν κανονικά μέχρι να μαλακώσουν καλά. 














Βάζουμε λίγο λάδι στο τηγάνι, ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το τσιγαρίζουμε μαζί με το ρύζι, ανακατεύοντας συχνά με μια σπάτουλα, μέχρι να γυαλίσει το ρύζι.












Βάζουμε αλάτι και πιπέρι.













Προσθέτουμε νερό και το μαγειρεύουμε για 20'.

 Στο τέλος θα πρέπει να έχει πιει όλο το νερό του.

 Το βάζουμε στην κατσαρόλα μαζί με τα φασόλια κι ανακατεύουμε.

 Αποσύρουμε την κατσαρόλα από το μάτι και με την υπάρχουσα θερμοκρασία θα ενσωματωθούν οι γεύσεις. 


Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2016

Λόλλο μπιάνκο με κόκκινα φασολάκια

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 


Απλά υλικά, απλή σαλάτα αλλά με ωραία γεύση και πλούσια σε βιταμίνες. 





Υλικά: 


λόλο μπιάνκο 

1 καρότο 

1 φρέσκο κρεμμυδάκι 

1/2 φλ. βρασμένα κόκκινα φασόλια 

λάδι 

αλάτι 

λεμόνι ή κρέμα βαλσαμικού ξυδιού 


Εκτέλεση:


Κόβουμε το λόλο μπιάνκο, τρίβουμε το καρότο, κόβουμε το κρεμμυδάκι, βάζουμε στη σαλάτα τα βρασμένα φασόλια, λάδι, αλάτι και λεμόνι ή κρέμα βαλσαμικού ξυδιού ανάλογα με την προτίμησή σας.

Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2016

Σπανακομπαλίτσες


Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 


Αυτά τα σπανακομπαλάκια θα σας ξετρελλάνουν. Είναι τόσο νόστιμα και ταιριαστά σε κάθε περίπτωση. Για το παιδικό πάρτι, για το κυριακάτικο τραπέζι, για το τραπέζι με τους φίλους σας, για τη βόλτα πικ-νικ στην εξοχή, σκέφτεστε τίποτα καλύτερο για το σχολείο των παιδιών;









Υλικά: 


1/2 κ. σπανάκι 

1 φλ. κεφαλοτύρι ή παρμεζάνα 

5 - 6 φέτες ψωμί του τοστ 

3 μεγάλα αυγά ή 4 μεσαία 

1 κρεμμύδι ξερό 

1 σκ. σκόρδο 

1/2 φλ. μαργαρίνη

1 ματσάκι άνηθο 

1 ματσάκι μαϊντανό 

αλάτι, πιπέρι 


Εκτέλεση:





Βράζουμε το σπανάκι για 5' σε δυνατή φωτιά και το στραγγίζουμε πολύ καλά να μην έχει καθόλου νερά.














  Κόβουμε σε τρίμματα το ψωμί του τοστ  στο μούλτι και το αδειάζουμε σε μια  λεκάνη.
















  Βάζουμε τώρα στο μούλτι το κρεμμύδι, το  σκόρδο, τον άνηθο και το μαϊντανό να  κοπούν κ αυτά.















  Αν δε σας κόβονται καλά βάλτε το ένα  από τα αυγά μέσα.
















  Βάζουμε στη λεκάνη και τα υπόλοιπα  υλικά δηλαδή, το σπανάκι, το τριμμένο  τυρί, τα ψίχουλα του ψωμιού, τα αυγά, το  μείγμα μυρωδικών που κόψαμε στο  μούλτι και το βούτυρο λιωμένο.













  Ρίχνουμε αλατοπίπερο. Το αλάτι κάπως  προσεκτικά λόγω του τυριού.















  Ανακατεύουμε πολύ καλά. 
















  Πλάθουμε μπαλάκια. Γίνονται πολύ  εύκολα.















  Τα ψήνουμε στους 180 - 200 βαθμούς για  20'. 
















    Τρώγονται και ζεστά και κρύα αν και, ζεστά είναι ακόμα πιο νόστιμα.




















Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2016

Κοτόπουλο με λαχανικά στην κατσαρόλα

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 


Ωραίο οικογενειακό φαγητό που ταιριάζει στο Κυριακάτικο τραπέζι ή ακόμη και σε άλλη καθημερινή της εβδομάδας.






Υλικά: 


4 μπούτια κοτόπουλου 

1/2 φλ. λάδι 

1/2 κρεμμύδι ξερό 

1 μεγάλη σκ. σκόρδο 

1 - 2 κόκκινες πιπεριές 

1 κολοκυθάκι 

5 - 6 μέτριες πατάτες 

1 ποτηράκι κρασί 

1 φλ. σάλτσα 

αλάτι, πιπέρι 



Εκτέλεση:

  

 Στο λάδι κοκκινίζουμε τα μπουτάκια κι από τις δύο πλευρές. 

 Βγάζουμε τα μπουτάκια και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο ψιλοκομμένα, την πιπεριά σε χοντρά κομμάτια και το κολοκυθάκι σε ροδέλες. Μόλις τσιγαριστούν τα βγάζουμε σε μια πιατέλα.

 Στο ίδιο λάδι περνάμε λίγο τις πατάτες ανακατεύοντάς τις να πάρουν την ίδια γεύση.

 Βάζουμε στην κατσαρόλα τα μπουτάκια και σβήνουμε με το κρασί. Κουνάμε λίγο το σκεύος ή ανακατεύουμε να πάει από κάτω το κρέας. 

 Ρίχνουμε τη σάλτσα. 

 Βάζουμε αλατοπίπερο και νερό. Αφήνουμε το φαγητό να μαγειρευτεί για περίπου 50' - 60'. 

Τα τελευταία 10' - 15' βάζουμε μέσα τα λαχανικά που βγάλαμε στην πιατέλα να ενωθούν οι γεύσεις και να βράσουν λίγο μαζί με το κοτόπουλο. 



Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2016

Φρέσκα φασολάκια σαλάτα με ντομάτα

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 


Τώρα που βρήκα φασολάκια φθηνά είπα να τα εκμεταλλευτώ στο έπακρο κι έφτιαξα μια σαλάτα με ντοματούλα και κρητικά παξιμάδια. Ας είναι καλά ο πατέρας μου που με προμήθευσε.





Υλικά: 


1 μεγάλη χούφτα φασολάκια τσαουλιά βρασμένα

1 μεγάλη ντομάτα 

1/2 καρότο τριμμένο 

λίγο κρεμμύδι ξερό σε φέτες 

1 σκ. σκόρδο 

1 μικρό ματσάκι μαϊντανό 

1 - 2 μικρά μαύρα παξιμάδια κρητικά 

λάδι 

αλάτι 


Εκτέλεση:


Βράζουμε σε αλατισμένο νερό τα φασόλια μέχρι να μαλακώσουν και να είναι ελαφρά μόνο, τραγανά. Στη σαλατιέρα κόβουμε τη ντομάτα, το μαϊντανό, το κρεμμύδι σε φέτες, τρίβουμε το σκόρδο και το καρότο, ρίχνουμε μέσα τα παξιμάδια βάζουμε λάδι, κι αλάτι. 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...