Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2016
Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2016
Μαυρομάτικα κοκκινιστά με ρύζι και μανιτάρια
Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Εύκολο, οικονομικό και πολύ ωραίο φαγητό για να νοστιμίσει τις καθημερινές σας.
Υλικά:
1/2 φλ. μαυρομάτικα φασόλια
3 - 4 φρέσκα μανιτάρια στρογγυλά
1/3 φλ. λάδι
1 φρέσκο κρεμμυδάκι
1/2 φλ. σάλτσα
αλάτι, πιπέρι
κανέλα
Για το ρύζι:
1 φλ. ρύζι κίτρινο
1/4 κρεμμύδι ξερό
αλάτι, πιπέρι
2 - 3 φλ. νερό
Εκτέλεση:
Βράζουμε τα φασόλια για 5' - 7' και χύνουμε το νερό τους.
Τσιγαρίζουμε το κρεμμυδάκι στο λάδι για λίγο.
Ρίχνουμε μέσα και τα στραγγισμένα φασόλια. Τα γυρίζουμε μερικές στροφές να τσιγαριστούν μαζί.
Κόβουμε τα μανιτάρια σε φέτες και τα τσιγαρίζουμε μαζί τους.
Προσθέτουμε τη σάλτσα.
Ρίχνουμε νερό, αλάτι και πιπέρι.
Προσθέτουμε και κανέλα κι αφήνουμε τα φασόλια να μαγειρευτούν κανονικά μέχρι να μαλακώσουν καλά.
Βάζουμε λίγο λάδι στο τηγάνι, ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το τσιγαρίζουμε μαζί με το ρύζι, ανακατεύοντας συχνά με μια σπάτουλα, μέχρι να γυαλίσει το ρύζι.
Βάζουμε αλάτι και πιπέρι.
Προσθέτουμε νερό και το μαγειρεύουμε για 20'.
Στο τέλος θα πρέπει να έχει πιει όλο το νερό του.
Το βάζουμε στην κατσαρόλα μαζί με τα φασόλια κι ανακατεύουμε.
Αποσύρουμε την κατσαρόλα από το μάτι και με την υπάρχουσα θερμοκρασία θα ενσωματωθούν οι γεύσεις.
Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2016
Λόλλο μπιάνκο με κόκκινα φασολάκια
Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Απλά υλικά, απλή σαλάτα αλλά με ωραία γεύση και πλούσια σε βιταμίνες.
Υλικά:
λόλο μπιάνκο
1 καρότο
1 φρέσκο κρεμμυδάκι
1/2 φλ. βρασμένα κόκκινα φασόλια
λάδι
αλάτι
λεμόνι ή κρέμα βαλσαμικού ξυδιού
Εκτέλεση:
Κόβουμε το λόλο μπιάνκο, τρίβουμε το καρότο, κόβουμε το κρεμμυδάκι, βάζουμε στη σαλάτα τα βρασμένα φασόλια, λάδι, αλάτι και λεμόνι ή κρέμα βαλσαμικού ξυδιού ανάλογα με την προτίμησή σας.
Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2016
Σπανακομπαλίτσες
Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Αυτά τα σπανακομπαλάκια θα σας ξετρελλάνουν. Είναι τόσο νόστιμα και ταιριαστά σε κάθε περίπτωση. Για το παιδικό πάρτι, για το κυριακάτικο τραπέζι, για το τραπέζι με τους φίλους σας, για τη βόλτα πικ-νικ στην εξοχή, σκέφτεστε τίποτα καλύτερο για το σχολείο των παιδιών;
Υλικά:
1/2 κ. σπανάκι
1 φλ. κεφαλοτύρι ή παρμεζάνα
5 - 6 φέτες ψωμί του τοστ
3 μεγάλα αυγά ή 4 μεσαία
1 κρεμμύδι ξερό
1 σκ. σκόρδο
1/2 φλ. μαργαρίνη
1 ματσάκι άνηθο
1 ματσάκι μαϊντανό
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Βράζουμε το σπανάκι για 5' σε δυνατή φωτιά και το στραγγίζουμε πολύ καλά να μην έχει καθόλου νερά.
Κόβουμε σε τρίμματα το ψωμί του τοστ στο μούλτι και το αδειάζουμε σε μια λεκάνη.
Βάζουμε τώρα στο μούλτι το κρεμμύδι, το σκόρδο, τον άνηθο και το μαϊντανό να κοπούν κ αυτά.
Αν δε σας κόβονται καλά βάλτε το ένα από τα αυγά μέσα.
Βάζουμε στη λεκάνη και τα υπόλοιπα υλικά δηλαδή, το σπανάκι, το τριμμένο τυρί, τα ψίχουλα του ψωμιού, τα αυγά, το μείγμα μυρωδικών που κόψαμε στο μούλτι και το βούτυρο λιωμένο.
Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2016
Κοτόπουλο με λαχανικά στην κατσαρόλα
Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Ωραίο οικογενειακό φαγητό που ταιριάζει στο Κυριακάτικο τραπέζι ή ακόμη και σε άλλη καθημερινή της εβδομάδας.
Υλικά:
4 μπούτια κοτόπουλου
1/2 φλ. λάδι
1/2 κρεμμύδι ξερό
1 μεγάλη σκ. σκόρδο
1 - 2 κόκκινες πιπεριές
1 κολοκυθάκι
5 - 6 μέτριες πατάτες
1 ποτηράκι κρασί
1 φλ. σάλτσα
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Στο λάδι κοκκινίζουμε τα μπουτάκια κι από τις δύο πλευρές.
Βγάζουμε τα μπουτάκια και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο ψιλοκομμένα, την πιπεριά σε χοντρά κομμάτια και το κολοκυθάκι σε ροδέλες. Μόλις τσιγαριστούν τα βγάζουμε σε μια πιατέλα.
Στο ίδιο λάδι περνάμε λίγο τις πατάτες ανακατεύοντάς τις να πάρουν την ίδια γεύση.
Βάζουμε στην κατσαρόλα τα μπουτάκια και σβήνουμε με το κρασί. Κουνάμε λίγο το σκεύος ή ανακατεύουμε να πάει από κάτω το κρέας.
Ρίχνουμε τη σάλτσα.
Βάζουμε αλατοπίπερο και νερό. Αφήνουμε το φαγητό να μαγειρευτεί για περίπου 50' - 60'.
Τα τελευταία 10' - 15' βάζουμε μέσα τα λαχανικά που βγάλαμε στην πιατέλα να ενωθούν οι γεύσεις και να βράσουν λίγο μαζί με το κοτόπουλο.
Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2016
Φρέσκα φασολάκια σαλάτα με ντομάτα
Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Τώρα που βρήκα φασολάκια φθηνά είπα να τα εκμεταλλευτώ στο έπακρο κι έφτιαξα μια σαλάτα με ντοματούλα και κρητικά παξιμάδια. Ας είναι καλά ο πατέρας μου που με προμήθευσε.
Υλικά:
1 μεγάλη χούφτα φασολάκια τσαουλιά βρασμένα
1 μεγάλη ντομάτα
1/2 καρότο τριμμένο
λίγο κρεμμύδι ξερό σε φέτες
1 σκ. σκόρδο
1 μικρό ματσάκι μαϊντανό
1 - 2 μικρά μαύρα παξιμάδια κρητικά
λάδι
αλάτι
Εκτέλεση:
Βράζουμε σε αλατισμένο νερό τα φασόλια μέχρι να μαλακώσουν και να είναι ελαφρά μόνο, τραγανά. Στη σαλατιέρα κόβουμε τη ντομάτα, το μαϊντανό, το κρεμμύδι σε φέτες, τρίβουμε το σκόρδο και το καρότο, ρίχνουμε μέσα τα παξιμάδια βάζουμε λάδι, κι αλάτι.
Εγγραφή σε:
Αναρτήσεις (Atom)