Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2016
Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2016
Εύκολο γλυκό ψυγείου με κρέμα και μπισκότα
Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Ποιος θέλει ένα εύκολο γλυκό με λίγα υλικά; Και ποιος δε θέλει θα μου πείτε. Ιδού λοιπόν.....
Υλικά:
1 πακέτο μπισκότα τύπου Παπαδοπούλου τα τετράγωνα ή Μιράντα
400 γρ. κρέμα γάλακτος
200 γρ. σοκολάτα γάλακτος
1 ζαχαρούχο γάλα
Εκτέλεση:
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος για 3' - 4' μέχρι να γίνει σαντιγύ.
Ρίχνουμε μέσα σιγά σιγά το ζαχαρούχο γάλα ενώ συνεχίζουμε για 1' το χτύπημα.
Στη συνέχεια λιώνουμε τη σοκολάτα στο φούρνο μικροκυμάτων ή σε μπαιν μαρί και την ενσωματώνουμε στο μείγμα με μια σπάτουλα κι όχι με το μίξερ.
Βάζουμε τα μπισκότα σε ένα ταψάκι το ένα δίπλα στο άλλο. Στη φωτό έβαλα διπλή σειρά γιατί δεν είχα ελληνικά μπισκότα κι αυτά ήταν πολύ λεπτά. Επίσης, μπορείτε να βάλετε πιο μεγάλο ταψί για να γίνει το γλυκό πιο χαμηλό σε ύψος.
Αδειάζουμε το μείγμα πάνω στα μπισκότα.
Βάζουμε το γλυκό αρχικά για 2 ώρες στην κατάψυξη σκεπασμένο με μεμβράνη. Μετά το κατεβάζουμε στη συντήρηση μέχρι να το φάμε.
Μόλις το κατεβάσουμε από την κατάψυξη το πασπαλίζουμε με τριμμένα μπισκότα ή με τρούφα σοκολάτας ή ό,τι άλλο σκεφτείτε.
Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2016
Πιπεριές με κρέμα τυριού και μπέικον
Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Μια πιατέλα με γεμιστές πιπεριές κατάλληλες για ορεκτικό στο τραπέζι με τους καλεσμένους σας ή την οικογένειά σας.
Υλικά:
3 κόκκινες πιπεριές
80γρ φέτα
100 γρ τυρί κρέμα
πιπέρι
λίγο σκόρδο σε σκόνη
2 - 3 λωρίδες μπέικον
1/4 ξερό κρεμμύδι
Εκτέλεση:
Κόβουμε τις πιπεριές στη μέση κάθετα και μετά ξανά στη μέση κι αφαιρούμε τους σπόρους.
Τρίβουμε τη φέτα, ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και τα ανακατεύουμε με την κρέμα τυριού.
Βάζουμε πιπέρι.
Ρίχνουμε και το σκόρδο κι ανακατεύουμε καλά.
Γεμίζουμε τις πιπεριές.
Κόβουμε ένα κομμάτι μπέικον και το στρώνουμε σε κάθε πιπεριά. Μπορείτε όμως αν θέλετε και να τυλίξετε ολόκληρη τη λωρίδα γύρω από την πιπεριά και να τη στερεώσετε με οδοντογλυφίδα.
Τις ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30'.
Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2016
Τονοσαλάτα με μαυρομάτικα φασόλια
Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Τόνος και όσπρια μαζί με τα υπόλοιπα συστατικά συνθέτουν μια νόστιμη σαλάτα με όλα τα στοιχεία που χρειάζονται καθημερινά στον οργανισμό.
Υλικά:
1 κονσέρβα τόνου
1/2 φλ. φασόλια μαυρομάτικα ωμά
βαλεριάνα
ρόκα
1 καρότο τριμμένο
1/2 κρεμμύδι ξερό σε φέτες ή 1 φρέσκο
1 ντομάτα (προαιρετικά)
1 ματσάκι άνηθο
λάδι
αλάτι
λεμόνι
Εκτέλεση:
Βράζουμε τα φασόλια σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν κανονικά. Στη σαλατιέρα ανακατεύουμε τη βαλεριάνα, τη ρόκα, τη ντομάτα σε κομματάκια, το τριμμένο καρότο, το κρεμμύδι σε φέτες, τον άνηθο ψιλοκομμένο, τα βρασμένα φασόλια.

Βάζουμε και τον τόνο στραγγισμένο, ρίχνουμε λάδι, αλάτι και λεμόνι και ανακατεύουμε.
Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2016
Λουκανικάκια τυλιγμένα σε μπέικον
Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Θέλετε εύκολα και γρήγορα μεζεδάκια για ένα κρασάκι ή για το παιδικό πάρτυ ή για να δείτε μπάλα με τους φίλους σας; Αυτά τα γευστικά λουκανικάκια είναι πανεύκολα και με σίγουρη επιτυχία.
Υλικά:
250 γρ. λουκανικάκια κοκτέιλ
200 γρ. μπέικον σε λωρίδες
λάδι για τηγάνισμα
Εκτέλεση:
Κόβουμε το μήκος κάθε λωρίδας μπέικον στη μέση, γιατί έτσι μπορούμε να τυλίξουμε με μία λωρίδα δύο λουκάνικα. Βάζουμε το λουκάνικο στην άκρη της λωρίδας και τυλίγουμε.
Καρφώνουμε την άκρη του μπέικον μέχρι η οδοντογλυφίδα να φτάσει στην άλλη μεριά του λουκάνικου. Έτσι η άκρη δε θα φύγει από τη θέση της και δε θα ανοίξει.
Τα τηγανίζουμε κι από τις δύο πλευρές στο καυτό λάδι. Φροντίζουμε να είναι κάθε λουκάνικο "ξαπλωτό" για να πάρει χρώμα κι από τις δύο πλευρές.
Τα βγάζουμε για λίγο σε χαρτί κουζίνας να απορροφήσει τα πολλά λάδια.
Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2016
Τσίζκεϊκ σοκολάτα
Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Γρήγορο τσίζκεϊκ που έχει σοκολάτα σε όλα τα στρώματά του, στη βάση στη γέμιση και στην επιφάνεια.
Υλικά:
2 μεγάλα πακέτα μπισκότα σοκολάτας γεμιστά
2 γεμάτες κ.σ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1 1/2 - 2 κ.σ. κακάο
600 γρ. τυρί κρέμα
200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό (όσο πιο σφιχτό γίνεται)
5 κ.σ. ζάχαρη
1/2 φλ. αμύγδαλα σε μπαστουνάκια ή νιφάδες
100 γρ. κουβερτούρα για τη διακόσμηση
Εκτέλεση:
Βάζουμε στο μίξερ την κρέμα τυριού με το γιαούρτι.
Προσθέτουμε το κακάο και τη ζάχαρη και τα χτυπάμε για λίγο να ομογενοποιηθούν.
Στο μούλτι τρίβουμε τα μπισκότα.
Τα αναμειγνύουμε μαζί με το βούτυρο.
Στρώνουμε το μείγμα των μπισκότων σε ένα ρηχό ταψάκι για τσίζκεϊκ. Το πατάμε καλά και στη μέση και στα πλαϊνά να έχει ισόποσο πάχος και να γίνει συμπαγές.
Αδειάζουμε μέσα το μείγμα με την κρέμα τυριού. Το βάζουμε στο ψυγείο αρκετή ώρα να παγώσει καλά.
Ρίχνουμε στην επιφάνεια τα κομμένα αμύγδαλα.
Λιώνουμε την κουβερτούρα στο φούρνο μικροκυμάτων ή σε μπενμαρί. Αν θέλετε να γίνει κάπως ρευστή προσθέστε μέσα 2 - 3 κ.σ. γάλα.
Για τη διακόσμηση κάνουμε ακανόνιστες γραμμούλες στην επιφάνεια με το κουτάλι από ψηλά.
Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2016
Πατάτες με μορταδέλα
Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Κάποιες φορές θέλουμε με τα υλικά που συνήθως έχουμε στο σπίτι να φτιάξουμε ένα εύκολο φαγητό που να έχει και ωραία γεύση.
Υλικά:
1 κ. πατάτες
1 καρότο
4 - 5 χοντρές φέτες μορταδέλας
1/2 κρεμμύδι ξερό
1/3 φλ. λάδι
1 ποτηράκι λευκό κρασί
αλάτι, πιπέρι
1/2 κ.γ. κάρυ
Εκτέλεση:
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το τσιγαρίζουμε στο λάδι μέχρι να γυαλίσει λίγο.
Κόβουμε τις πατάτες και το καρότο σε ροδέλες και τα τσιγαρίζουμε μαζί κι αυτά.
Κόβουμε σε τέταρτα τις φέτες της πάριζας και τις βάζουμε κι αυτές μέσα.
Σβήνουμε με το κρασί.
Ρίχνουμε αλατοπίπερο και νερό.
Προσθέτουμε το κάρυ και μαγειρεύουμε για περίπου 45' - 50' σε σιγανή φωτιά. Προς το τέλος αφήνουμε να εξατμιστεί το νερό της κατσαρόλας..
Εγγραφή σε:
Αναρτήσεις (Atom)