Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2017
Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2017
Πανεύκολο τηγανητό κοτόπουλο με γεύση μουστάρδας
Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Και ποιος δε θέλει ένα φαγητό που να είναι πολύ εύκολο στην παρασκευή του αλλά ταυτόχρονα να δίνει πολύ γεύση σαν αυτό!!
Υλικά:
2 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου (μπορείτε να κόψετε σε φετούλες όποια κομμάτια σας αρέσουν κι από τα υπόλοιπα μέρη του κοτόπουλου όπως εγώ πρόσθεσα 1 μπούτι)
περίπου 1/3 φλ. λάδι για το τηγάνισμα
αλάτι, πιπέρι
ρίγανη
1 κ.σ. μουστάρδα
το χυμό 1 λεμονιού
κίτρινο ρύζι ως συνοδευτικό
ή τηγανητές πατάτες
ή πουρέ
ή ό,τι άλλο αρέσει σε σας
Εκτέλεση:
Κόβουμε σε μικρότερα, στενά κομμάτια τα φιλέτα ή το μπούτι του κοτόπουλου. Τα αλατοπιπερώνουμε κι από τις δύο πλευρές.
Τα κοκκινίζουμε στο λάδι για λίγο κι από τις δύο πλευρές.
Μόλις πάρουν καλό χρώμα κι από τις δύο πλευρές πασπαλίζουμε με ρίγανη. Αφήνουμε τα φιλετάκια για περίπου 30' σε μέτρια φωτιά με σκεπασμένο καπάκι να σιγοψηθούν στο τηγάνι.
Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε το χυμό του λεμονιού με τη μουστάρδα.
Τα φιλετάκια θα πρέπει να έχουν ένα ροδοκόκκινο χρώμα σαν αυτό για να είναι έτοιμα.
Τότε ρίχνουμε το μείγμα της μουστάρδας μέσα κι ανακατεύουμε καλά να πάει παντού. Τα αφήνουμε για 1' ακόμη. Μόλις ενσωματωθεί η σάλτσα με τα φιλετάκια είναι έτοιμα για να τα βγάλουμε από το τηγάνι.
Προαιρετικά σερβίρουμε το κοτόπουλο με κίτρινο ρύζι που θα έχουμε βάλει λίγη κιτρινόριζα (κουρκουμά) μέσα.
Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2017
Φιλέτο κοτόπουλου με πέννες στο φούρνο
Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Μαμαδίστικο, κυριακάτικο και οικονομικό φαγητό αγαπημένο σε μικρούς και μεγάλους της οικογένειας.
Υλικά:
1 στήθος κοτόπουλου
250 - 300 γρ πέννες
1/3 φλ. λάδι
1/2 κρεμμύδι ξερό
1 σκ. σκόρδο
1 φλ. ντοματάκια ψιλοκομμένα
1/2 φλ. σάλτσα
1 ποτηράκι κόκκινο κρασί
αλάτι, πιπέρι
λίγο μοσχοκάρυδο
κανέλα
1 κ.γ. ζωμό κότας σε σκόνη ή 1 κύβο
Εκτέλεση:
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα τσιγαρίζουμε για λίγο στο λάδι.
Κόβουμε τα φιλετάκια του κοτόπουλου σε μικρά κομμάτια και τα τσιγαρίζουμε κι αυτά μαζί.
Σβήνουμε με το κρασί.
Βάζουμε μέσα τα ντοματάκια και τη σάλτσα.
Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και νερό.
Βάζουμε κανέλα...
....μοσχοκάρυδο.....
....προσθέτουμε και το ζωμό κότας και αφήνουμε το κοτόπουλο να μαγειρευτεί για 40' - 45' περίπου σε χαμηλή φωτιά.
Μόλις γίνει το κοτόπουλο το μεταφέρουμε στο ταψί μαζί με τη σάλτσα του και προσθέτουμε νερό.
Προσθέτουμε τα ζυμαρικά και τα στρώνουμε καλά μέσα στο ταψί.
Τα αφήνουμε να ψηθούν στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 20' - 30' κι ελέγχουμε το νερό ώστε στο τέλος στο ταψί να υπάρχει μόνο λίγη έως και καθόλου υγρασία.
Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2017
Τονοσαλάτα με σάλτσα μουστάρδας
Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Ανάμεικτη, δροσερή, χειμωνιάτικη τονοσαλάτα τόσο απλή όσο και βιταμινούχα.
Υλικά:
κόκκινο και άσπρο σγουρό μαρούλι (λόλο ρόσσο και μπιάνκο)
1 κονσέρβα τόνο
1 φρέσκο κρεμμυδάκι
1 μικρό ματσάκι άνηθο
1 καρότο
αλάτι
Για τη σάλτσα:
1 κ.σ. μουστάρδα
1 κ.σ. ξύδι βαλσαμικό
1 κ.σ. χυμό λεμονιού
λάδι
Εκτέλεση:
Κόβουμε σε χοντρά κομμάτια τα δύο μαρούλια, ψιλοκόβουμε το κρεμμυδάκι και τον άνηθο, τρίβουμε το καρότο, βάζουμε και τον τόνο σε μικρά κομμάτια.
Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε τη μουστάρδα με το ξύδι και το λεμόνι.
Ρίχνουμε και κανονικό λάδι όπως σε όλες τις σαλάτες κι ανακατεύουμε να γίνει μια ομοιόμορφη σάλτσα.
Περιχύνουμε τη σαλάτα μας με αυτή τη σάλτσα κι ανακατεύουμε.
Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2017
Χταποδάκι λεμονάτο με πατάτες
Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Λίγα και απλά υλικά συνθέτουν αυτό το πεντανόστιμο φαγητό αρωματισμένο από ρίγανη και θυμάρι της ελληνικής γης.
Υλικά:
1 - 1.200 γρ. χταπόδι
6 - 7 πατάτες
1/3 φλ. λάδι
1/2 κρεμμύδι ξερό
1 σκ. σκόρδο
1 ποτηράκι λευκό κρασί
1 φύλλο δάφνης
1 κ.γ. ζωμό λαχανικών σε σκόνη ή 1/2 κύβο
το χυμό 1/2 λεμονιού
αλάτι, πιπέρι
ρίγανη
θυμάρι
Εκτέλεση:
Κόβουμε το χταποδάκι σε κομμάτια χωρίζοντας τα πλοκάμια από το υπόλοιπο σώμα και το κεφάλι το κόβουμε σε δύο κομμάτια. Το βάζουμε σε άδεια κατσαρόλα και το αχνίζουμε για 10' μέχρι να αλλάξει χρώμα και να γίνει αρκετά ροζ. Θα βγάλει από μόνο του πολύ νερό το οποίο θα το χύσουμε.
Στο λάδι τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο ψιλοκομμένα μέχρι να γυαλίσουν.
Καθαρίζουμε το χταπόδι από τις πέτσες του, το κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια και το τσιγαρίζουμε μαζί με το κρεμμύδι και το σκόρδο.
Σβήνουμε με το κρασί.
Βάζουμε μέσα το φύλλο δάφνης, αλάτι και πιπέρι.
Κόβουμε τις πατάτες σε χοντρές μισές ροδέλες ανάλογα το μέγεθός τους και τις βάζουμε στην κατσαρόλα.
Τις αλατοπιπερώνουμε κι αυτές.
Βάζουμε μέσα και το ζωμό λαχανικών μαζί με νερό.
Πασπαλίζουμε με ρίγανη.
Βάζουμε και το χυμό λεμονιού και αφήνουμε το φαγητό να γίνει για περίπου 40' - 45' σε μέτρια φωτιά.
Όταν το σερβίρουμε το πασπαλίζουμε με λίγο θυμάρι.
Εγγραφή σε:
Αναρτήσεις (Atom)