Μια πολύ όμορφη διακόσμηση στα πιάτα με υλικά που έχουμε ήδη στην κουζίνα είναι η φλούδα της ντομάτας. Με αυτή και χωρίς κόπο κι έξοδα μπορούμε να στολίσουμε κυρίως φαγητά, σαλάτες, ορεκτικά στο τραπέζι με τους καλεσμένους μας ή στο παιδικό πάρτυ.
Το μόνο υλικό που χρειάζεται είναι η φλούδα της ντομάτας.
Εκτέλεση:
Ξεκινάμε να κόβουμε τη φλούδα από την κορυφή που βρίσκεται το κοτσάνι και περιμετρικά της ντομάτας όπως καθαρίζουμε ένα μήλο. Πρέπει να χρησιμοποιήσουμε ένα πολύ κοφτερό μαχαίρι. Καλύτερα οι κινήσεις του μαχαιριού να είναι πάνω κάτω όπως του πριονιού αντί να τρέχει κατά μήκος της φλούδας.
Προσπαθούμε να μην πάρουμε από την ψίχα της ντομάτας όσο γίνεται βέβαια.
Το τελευταίο μέρος της φλούδας που βρίσκεται μέσα στον κύκλο στη φωτογραφία το αφήνουμε φαρδύ ώστε να κάθεται πάνω του το τριαντάφυλλο.
Εδώ πιθανόν, να φαίνεται καλύτερα.
Παίρνουμε το πάνω μέρος που ξεκινήσαμε,
Το κοιτάμε από τη μεριά που ήταν η ψίχα κι όχι από τη γυαλιστερή έξω πλευρά της φλούδας. Ξεκινάμε να τυλίγουμε προς τα μέσα.
Συνεχίζουμε το τύλιγμα συγκρατώντας το κέντρο να μην ξετυλιχτεί.
Το τελευταίο σημείο της φλούδας που αφήσαμε φαρδύ δεν το στρίβουμε αλλά το αφήνουμε σαν βάση για να πατάει πάνω του το τριαντάφυλλο.
Είναι έτοιμο για να στολίσετε το φαγητό σας.
Εγώ έτυχε να διακοσμήσω το πιάτο με τον καπνιστό σολομό με μυρωδικά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου