Δευτέρα 15 Μαΐου 2017

Πιπεριές κέρατο γεμιστές με φέτα

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 


Μα τόσο εύκολο με 2 μόνο υλικά και τόσο νόστιμο ορεκτικό για να το έχετε στο τραπέζι σας αρκετά συχνά. 




Υλικά: 


4 πιπεριές κέρατο 

100 - 150 γρ. φέτα 


Εκτέλεση:


 Κόβουμε ένα καπάκι εκεί που βρίσκεται το κοτσάνι κι αφαιρούμε όλους τους σπόρους από το εσωτερικό. Αν δε φεύγουν εύκολα ρίχνουμε λίγο νερό μέσα.

 Τις γεμίζουμε με τη φέτα αφήνοντας ένα περιθώριο πριν το χείλος.

 Κλείνουμε ξανά το καπάκι και το στερεώνουμε με μια οδοντογλυφίδα. 

 Ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 30' ή μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια. 


Κυριακή 14 Μαΐου 2017

Μοσχαράκι κοκκινιστό με κολοκυθάκια

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 


Ωραίο ανοιξιάτικο - καλοκαιρινό φαγητό με τα δροσερά και οικονομικά κολοκυθάκια και τις μελωμένες πατατούλες να εμπλουτίζουν το μοσχαράκι. 




Υλικά: 


700 γρ. μοσχαράκι 

1/3 φλ. λάδι 

1/2 κρεμμύδι ξερό 

1 ποτηράκι κόκκινο κρασί 

3/4 φλ. ψιλοκομμένα ντοματάκια 

1/2 φλ σάλτσα 

αλάτι, πιπέρι 

λίγο μοσχοκάρυδο 

κανέλα 

λίγο μπαχάρι 

600 - 700 γρ. κολοκυθάκια 

3 πατάτες μέτριες 


Εκτέλεση:






Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το τσιγαρίζουμε για λίγο στο λάδι.

 Κόβουμε το κρέας σε αρκετά μικρά κομμάτια και το τσιγαρίζουμε μαζί.

 Σβήνουμε με το κόκκινο κρασί.

 Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα ντοματάκια και τη σάλτσα.

 Αλατοπιπερώνουμε.

 Βάζουμε κανέλα.

 Προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο....

 ....και το μπαχάρι. Βάζουμε και νερό και μαγειρεύουμε το μοσχαράκι σε σιγανή φωτιά για περίπου 2 ώρες μέχρι να μαλακώσει.

 Το τελευταίο ημίωρο περίπου κόβουμε σε κάπως λεπτά κομμάτια τις πατάτες και σε χοντρές ροδέλες τα κολοκυθάκια και τα βάζουμε στην κατσαρόλα.

 Συνεχίζουμε το μαγείρεμα σε σιγανή φωτιά για περίπου 30' - 45'. Στο τέλος φροντίζουμε να μείνει μόνο με τη σάλτσα και το λάδι του το φαγητό. Όταν αρχίσουν να μαλακώνουν τα λαχανικά δεν τα ανακατεύουμε πλέον αλλά κουνάμε την κατσαρόλα.


Δευτέρα 8 Μαΐου 2017

Ρεβύθια με σάλτσα και πιπεριές

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 


Η πιπεριά στο συγκεκριμένο φαγητό προσθέτει μια πολύ νόστιμη νότα στον ουρανίσκο και στο μάτι.




Υλικά: 


1 φλ. ρεβύθια 

1 φύλλο δάφνης 

λίγο μπαχάρι 

1 μεγάλη κόκκινη πιπεριά 

1/3 φλ. λάδι 

1/2 κρεμμύδι ξερό 

1 σκ. σκόρδο 

2/3 φλ. ψιλοκομμένα ντοματάκια 

1/2 φλ. σάλτσα 

αλάτι, πιπέρι 


Εκτέλεση:


 Έχουμε μουλιάσει σε νερό τα ρεβύθια από το προηγούμενο βράδυ. Την επόμενη μέρα τα βράζουμε μαζί με το μπαχάρι, τη δάφνη και αλάτι μέχρι να μαλακώσουν καλά. Μόλις γίνουν τα σουρώνουμε και κρατάμε το νερό τους.

 Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα τσιγαρίζουμε στο λάδι. Κόβουμε τις πιπεριές σε χοντρές λωρίδες και τις προσθέτουμε στο τσιγάρισμα μέχρι να μαραθούν ελαφρά. 

 Βάζουμε στην κατσαρόλα τα ντοματάκια, τη σάλτσα, αλάτι και πιπέρι. Την αφήνουμε να μαγειρευτεί για 20' περίπου ώστε να δέσει η σάλτσα. 

 Στη συνέχεια βάζουμε τα ρεβύθια και τις πιπεριές με τη σάλτσα τους σε ένα ταψί. Προσθέτουμε μόνο λίγο από το νερό που έβρασαν.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να κάνει μια κρούστα η επιφάνεια και να πάρει λίγο χρώμα.  


Πέμπτη 4 Μαΐου 2017

Σφολιατόπιτες με γραβιέρα και πατάτα

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 


Πατάτες έχω πάντα στο σπίτι, είχα γραβιέρα, είχα και σφολιάτα και σκέφτηκα να κάνω ένα απλό κι εύκολο κολατσιό για το σχολείο του παιδιού και για να τσιμπίσουμε λίγο κι εμείς οι υπόλοιποι.




Υλικά: 


2 φύλλα σφολιάτας 

3 πατάτες βρασμένες

1 αυγό 

1 1/2 φλ. γραβιέρα τριμμένη

αλάτι, πιπέρι 

1 - 2 κ.σ. λάδι 


Εκτέλεση:



Έχουμε βράσει τις πατάτες σε αλατισμένο νερό και όσο είναι ακόμη ζεστές τις λιώνουμε. 

 Βάζουμε σε ένα βαθύ πιάτο τις πατάτες, το τριμμένο τυρί, το αυγό λίγο αλάτι και πιπέρι.

 Ρίχνουμε το λάδι κι ανακατεύουμε καλά.

 Κόβουμε τη σφολιάτα στη μέση κατά μήκος για να γίνουν μεγάλες πίτες. Αν θέλετε όμως, μπορείτε να τις κόψετε σε μικρότερα κομμάτια όπως σας αρέσει.

 Στο ήμισυ του φύλλου βάζουμε ένα μέρος της γέμισης. Γύρω γύρω αφήνουμε 1 εκ. περιθώριο το οποίο βρέχουμε με νερό για να κολλήσει καλύτερα.

 Κλείνουμε το φύλλο και το πατάμε καλά με το χέρι ή με πιρούνι. 

 Αλείφουμε την επιφάνεια με λίγο λάδι.

 Ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 30'  - 40'.


Τετάρτη 3 Μαΐου 2017

Άσπρος Λιβανέζικος καφές

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 


Αρώματα ανατολής!!!! Οι Άραβες προτιμούν πάρα πολύ τα αρωματικά νερά όπως το ανθόνερο, το πορτοκαλόνερο, το ροδόνερο κλπ. Τα χρησιμοποιούν αρκετά στη ζαχαροπλαστική αλλά και στα ροφήματα. Ένα τέτοιο είναι ο άσπρος καφές (white coffee) όπως μπορεί να τον ζητήσει κάποιος σε αραβικό εστιατόριο. Πρόκειται για ένα αρωματικό, χωνευτικό ρόφημα που το πίνουν μετά από βαριά γεύματα για να βοηθήσει στην πέψη. 




Υλικά: 


1 κ. του τσαγιού πορτοκαλόνερο ή ανθόνερο ή ροδόνερο 

(καλύτερο αποτέλεσμα έχει το πορτοκαλόνερο και το ανθόνερο) 

ζεστό νερό 

προαιρετικά ζάχαρη 


Εκτέλεση:


Βάζουμε στο φλιτζάνι το αρωματικό νερό. 

 Συμπληρώνουμε με το νερό.

Προσωπικά, ενώ μου αρέσουν τα γλυκά και η αρκετή ζάχαρη παντού, αυτό το προτιμώ χωρίς ζάχαρη για να μην αλλοιώνεται το αποτέλεσμα της αυθεντικής γεύσης του αρωματικού νερού. Συνιστώ να το δοκιμάσετε πρώτα σκέτο.

Τρίτη 2 Μαΐου 2017

Λαχανικά με λουκάνικα στο φούρνο

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


 Όταν ένα υγιεινό πιάτο όπως αυτό που περιέχει πολλά διαφορετικά λαχανικά συνδυαστεί με λουκάνικο και τυρί βγάζει ένα άκρως νόστιμο αποτέλεσμα.  





Υλικά: 


3 μέτριες πατάτες 

περίπου 100 γρ. φασολάκια φρέσκα 

1 μικρό μπρόκολο 

1 κόκκινη πιπεριά (ή μπορείτε να βάλετε όποιο χρώμα ή συνδυασμό χρωμάτων θέλετε) 

1 μελιτζάνα 

1 λουκάνικο 

1/2 φλ. λάδι 

αλάτι, πιπέρι 

πάπρικα 

μείγμα βοτάνων (ρίγανη, θυμάρι, θρούμπι, μπούκοβο) 

λίγο αποξηραμένο σκόρδο ή 1 σκελίδα 

1 μικρό ματσάκι μαϊντανό 

για την επιφάνεια λίγο κεφαλοτύρι


Εκτέλεση:


 Κόβουμε τις πατάτες σε κομματάκια,τις πιπεριές σε λωρίδες και τα βάζουμε μαζί με τα φασολάκια σε ένα ταψί.

 Κόβουμε τη μελιτζάνα σε χοντρά κυβάκια και το μπρόκολο σε μικρές φουντίτσες.

 Κόβουμε το λουκάνικο σε ροδέλες.

 Ρίχνουμε το λάδι.

 Βάζουμε αλατοπίπερο...

 ...και πάπρικα.

 Πασπαλίζουμε με το μείγμα βοτάνων και μυρωδικών.

 Ρίχνουμε λίγο αποξηραμένο σκόρδο.

 Ψιλοκόβουμε και προσθέτουμε το μαϊντανό.

 Σκεπάζουμε το ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 40' - 50'.

 Μόλις το βγάλουμε τρίβουμε το τυρί και το απλώνουμε στο ταψί.

Το αφήνουμε στο φούρνο 3' - 4' ίσα ίσα να λιώσει το τυρί.

Δευτέρα 1 Μαΐου 2017

Πατατοσαλάτα με πιπεριές

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 


Με λίγα υλικά φτιάχνουμε μια πολύχρωμη νόστιμη και οικονομική σαλάτα που αρέσει σε όλους.




Υλικά: 


2 πατάτες κάπως μεγάλες βρασμένες

1 κόκκινη πιπεριά 

1 μικρό ματσάκι άνηθο 

1 μικρό ματσάκι μαϊντανό 

λίγες ελιές 

1 κ.σ. μουστάρδα 

λίγο λάδι 

αλάτι πιπέρι 


Εκτέλεση:


 Έχουμε βράσει τις πατάτες σε αλατισμένο νερό. Τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια και τις αλατοπιπερώνουμε. 

 Κόβουμε σε λωρίδες την πιπεριά και ψιλοκόβουμε το μαϊντανό και τον άνηθο και τα βάζουμε όλα στη σαλατιέρα. 

 Βάζουμε τις ελιές. Σε ένα βαζάκι ανακατεύουμε τη μουστάρδα με το λάδι και το ρίχνουμε στη σαλάτα. Ανακατεύουμε καλά.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...