Τετάρτη 29 Ιουλίου 2015

Μοσχαράκι ψητό στο φούρνο με πατάτες

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 


Ένα αγαπημένο φαγητό που είναι ωραίο να το τρώμε τις Κυριακές μαζεμένοι όλοι της οικογένειας στο τραπέζι ή ακόμη και με τους καλεσμένους μας.




Υλικά: 


1 κ. μοσχαράκι κατάλληλο για ψητό στο φούρνο 

1 κ. πατάτες 

1/2 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο 

1 μεγάλη σκ. σκόρδου ψιλοκομμένη 

αλάτι, πιπέρι 

λάδι 

χυμό 1 λεμονιού 

λίγο θυμάρι 


Εκτέλεση:


 Κόβουμε το μοσχαράκι σε μέτριες μερίδες, όχι πολύ μικρές γιατί θα ξεροψηθούν και θα στεγνώσουν στο φούρνο αλλά ούτε και πολύ μεγάλες γιατί δε θα ψηθούν πολύ καλά. Το νεροβράζουμε για 30' σε μέτρια φωτιά και ξαφρίζουμε μέχρι να σταματήσει να βγάζει αφρό. 

 Βάζουμε στο ταψί το κρέας και κόβουμε γύρω του τις πατάτες κυδωνάτες.

 Ρίχνουμε στο ταψί το ζουμί της κατσαρόλας που βράσαμε το κρέας.

 Κόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα βάζουμε κι αυτά.

 Περιχύνουμε με λάδι. 

 Περιχύνουμε με το χυμό λεμονιού όλο το φαγητό.

 Βάζουμε αλάτι και πιπέρι.

 Προσθέτουμε και λίγο θυμάρι.

Ψήνουμε στους 170 βαθμούς για περίπου 1 1/2 - 2 ώρες να ψηθεί καλά το κρέας και μαλακώσουν τέλεια οι πατάτες. Θα προσαρμόσετε το ψήσιμο σύμφωνα με το δικό σας φούρνο. 










Μικρές λεπτομέρειες: 


Αν τυχόν, μέσα στο ταψί περισσέψει αρκετό νερό και δεν ξέρετε τι να κάνετε, μόλις βγάλετε το φαγητό στα πιάτα ή σε πιατέλα ρίξτε το ζουμί σε κατσαρολάκι βάλτε του 1 - 2 κ.γ. κορνφλάουρ ή αλεύρι ανακατέψτε το να διαλυθεί καλά και βράστε το μέχρι να πήξει μέχρι να κοχλάσει. Θα γίνει έτσι μια σάλτσα για το κρέας που θα γλείφετε και τα δάχτυλά σας. Αν χρειαστεί, σ' αυτή μπορείτε να προσθέσετε κι άλλο αλάτι ή λεμόνι δοκιμάζοντας πρώτα.


13 σχόλια:

  1. Θα το φτειαξω και θα σου πω το αποτελεσμα Ρια.Ακουγεται πολυ νοστιμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ πολύ Παναγιώτη, ελπίζω ότι θα σου αρέσει, αν και εσύ είσαι μάλλον ψαροφάγος, έτσι δεν είναι;
      Σου εύχομαι καλό βράδυ και καλό ξημέρωμα.

      Διαγραφή
    2. Σιγορα θα μ αρεσει,θα το φτιαξω αυριο γιατο μεσημερι μου.Οσο για την ψαροφαγια μου,3 φορες την εβδομαδα τρωγω Ρια,γενικα ακολουθω την μεσογειακη διατροφη.http://valllenti.blogspot.gr/2015/04/blog-post.html.

      Διαγραφή
    3. Κάνεις πολύ σωστά ακολουθώντας τη μεσογειακή διατροφή, μακάρι να έβρισκες πολλούς μιμητές.
      Ωραίο μπλογκ έχεις!!!!!!! Με χρήσιμες πληροφορίες και φωτογραφίες και νόστιμες συνταγές. Μόλις το πρωτοάνοιξα κόντεψα να φέρω το τηγάνι με τόσα ψάρια που είδα.

      Διαγραφή
  2. Σε ευχαριστω Ρια.Εδω και 13 χρονια κανω αυτη την διατροφη και εχω δει αποτελεσμα.Το μπλογκ σου ειναι πολυ κατατοπιστικο και το βλεπω συχνα και παιρνω ιδεες,ειναι μεσογειακης διατροφης.Να σαι καλα καλημερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ πολύ Παναγιώτη μου, να είσαι καλά, καλό βράδυ.

      Διαγραφή
    2. Καλο βραδυ Ρια,τα λεμε παλι με αλλο φαγητο.Το συγκεκριμενο το μα γειρψα σημερα,ηταν τελειο.Καλ ξημερωμα.

      Διαγραφή
  3. Παναγιώτη, σε πιστέψαμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...