Πέμπτη, 1 Οκτωβρίου 2015

Σαλάτα με λαχανάκια Βρυξελλών και κινόα

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 


Από τις πιο νόστιμες, πρωτότυπες, θρεπτικές και εντυπωσιακές σαλάτες που μπορείτε να σερβίρετε, ειδικά όταν έχετε καλεσμένους.




Υλικά: 


1/2 φλ. κινόα 

1 σκ. σκόρδο 

1/2 κ.γ. θυμάρι 

περίπου 7 - 8 μανιτάρια στρογγυλά κομμένα σε φέτες 

περίπου 15 - 20 λαχανάκια Βρυξελλών κομμένα στη μέση 

1 μικρό ματσάκι μαϊντανό 

ρόκα 

αλάτι 

λάδι 

λεμόνι 


Εκτέλεση:


Βράζουμε την κινόα σε αλατισμένο νερό για 20'. Τη στραγγίζουμε και την ξεπλένουμε με τρεχούμενο νερό. Την αφήνουμε στην άκρη να στραγγίσει τελείως μέχρι να φτιάξουμε τα υπόλοιπα υλικά.

Στο λάδι τσιγαρίζουμε για λίγο το σκόρδο με το θυμάρι. 

 Συνεχίζουμε με τα μανιτάρια που τα έχουμε σε φέτες.

 Μόλις πάρουν λίγο χρώμα προσθέτουμε τα λαχανάκια Βρυξελλών κομμένα στη μέση. Τα τσιγαρίζουμε όλα μαζί.

 Τα αλατίζουμε.

 Όπως είναι τα σκεπάζουμε με το καπάκι του τηγανιού και τα αφήνουμε να μαλακώσουν και να μαραθούν για 20'. Δεν είναι απαραίτητο να ρίξουμε νερό επειδή θα βγάλουν το δικό τους.

 Ανακατεύουμε στη σαλατιέρα την κινόα και τα υλικά του τηγανιού.

 Προσθέτουμε το μαϊντανό ψιλοκομμένο.

 Ρίχνουμε από πάνω το χυμό 1/2 λεμονιού.

 Ακόμη κι έτσι να τη σερβίρετε είναι αρκετά νόστιμη.

 Βάζουμε και τη ρόκα, ανακατεύουμε καλά τα υλικά και είναι έτοιμη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...