Βράζουμε τα λαζάνια, τα στραγγίζουμε τα ξεπλένουμε με κρύο νερό και τα απλώνουμε χωρίς να ακουμπάνε μεταξύ τους γιατί κολλάνε εύκολα.
Σε ένα μικρό ταψί βάζουμε στον πάτο μία στρώση από τη σάλτσα και το λάδι της κατσαρόλας. Τα ζουμιά που υπάρχουν μέσα θα χρειαστούν για να μη στεγνώσουν τα λαζάνια και για να ψηθούν καλύτερα.
Πάνω στη σάλτσα βάζουμε δίπλα δίπλα δύο λαζάνια.
Πάνω τους ρίχνουμε λίγη από τη γέμιση με το κοτόπουλο.
Το ένα τρίτο της μπεσαμέλ το σκορπάμε πάνω στη γέμιση.
Βάζουμε τη δεύτερη στρώση από λαζάνια. Συνεχίζουμε με γέμιση και το δεύτερο τρίτο της μπεσαμέλ.
Τώρα βάζουμε την τελευταία στρώση από λαζάνια.
Από πάνω στρώνουμε το τελευταίο τρίτο της μπεσαμέλ. Σκορπάμε λίγη τριμμένη φρυγανιά.
Χοντροτρίβουμε το κεφαλοτύρι και το σκορπάμε στην επιφάνεια.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 20' - 30' να ροδίσει η επιφάνεια.
Η σφαγή άρχισε....Πριν τη σφαγή όμως αφήστε το ταψί να κρυώσει για 10' - 15' ώστε να κόβονται ωραία τα κομμάτια.
Μικρές λεπτομέρειες:
Το ίδιο φαγητό μπορείτε να το φτιάξετε με στήθος γαλοπούλας αντί για κοτόπουλο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου