Κυριακή 8 Ιουνίου 2014
Σπανακορολάκια
Σάββατο 7 Ιουνίου 2014
Ζυμαρικά με σάλτσα στο φούρνο
Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Πόσες φορές έχουμε φτιάξει στο σπίτι μας όλοι μακαρόνια με σάλτσα, ένα από τα πιο απλά και γρήγορα φαγητά, όταν δεν ξέρουμε τι άλλο να μαγειρέψουμε ή όταν δεν έχουμε τα απαραίτητα υλικά για κάποια συγκεκριμένη συνταγή; Ας κάνουμε το απλό αυτό φαγητό λίγο πιο διαφορετικό αλλάζοντας το ψήσιμό του.
Υλικά:
1/2 πακέτο ζυμαρικά της αρεσκείας σας
σάλτσα
κρεμμύδι ξερό ψιλοτριμμένο
λάδι
λίγη ζάχαρη
αλάτι, πιπέρι
κανέλα
τυρί γκούντα
τριμμένη μυζήθρα
Εκτέλεση:
Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό. Τα στραγγίζουμε.
Τα βάζουμε στο ταψί και τα πασπαλίζουμε με τη μυζήθρα για να έχουν γεύση.
Βράζουμε για λίγη ώρα τη σάλτσα με το κρεμμύδι, τη ζάχαρη, το αλάτι, το πιπέρι και το λάδι και τη ρίχνουμε στα μακαρόνια.
Τα ανακατεύουμε να πάει η σάλτσα παντού.
Τρίβουμε το γκούντα και το σκορπάμε να πάει παντού στα ζυμαρικά.
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να λιώσει το τυρί και να κάνει κλωστές. Γύρω στα 10' είναι αρκετό.
Μικρές λεπτομέρειες:
Τη σάλτσα δεν είναι απαραίτητο να τη βράσετε προηγουμένως. Μπορείτε να τη βάλετε κατευθείαν στο ταψί ανακατεύοντας σε ένα μπολ τα μπαχαρικά της και το λάδι και περιχύνετε.
Σ' αυτή την περίπτωση το κρεμμύδι καλύτερα να το παραλείψετε γιατί στα 10' που θα μείνει στο φούρνο δεν προλαβαίνει να ψηθεί.
Μια άλλη ιδέα είναι να το τσιγαρίσετε λίγο πριν το ανακατέψετε στη σάλτσα και να τη βάλετε χωρίς βράσιμο.
Στο ταψί δε χρειάζεται να βάλετε λάδι ή βούτυρο γιατί δεν κολλάνε τα ζυμαρικά με τη σάλτσα.
Παρασκευή 6 Ιουνίου 2014
Φασόλια μπαρμπούνια
Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Απλή συνταγή για ένα καθημερινό φαγητό όπως τα όσπρια.
Υλικά:
1/2 πακέτο φασόλια μπαρμπούνια
1/2 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1 μέτρια πατάτα
σάλτσα
λάδι
αλάτι, πιπέρι
λίγη ζάχαρη
λίγη κανέλα
λίγη πάπρικα προαιρετικά
1 - 2 κ.γ. τριμμένη φρυγανιά
Εκτέλεση:
Βράζουμε τα όσπρια σε νερό για περίπου 30'.
Αργότερα προσθέτουμε το κρεμμύδι, την πατάτα σε κομμάτια,
και τη σάλτσα.
Αφήνουμε να βράσουν λίγη ώρα ακόμη και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, λίγη ζάχαρη, λίγη κανέλα, λίγη πάπρικα. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να μαλακώσουν καλά τα φασόλια.
Λίγη ώρα πριν σβήσουμε το φαγητό ρίχνουμε το λάδι (περίπου 10'-15' πριν).
Αν θέλετε να είναι λίγο πιο πηχτό το ζουμί στην κατσαρόλα λίγο πριν το σβήσετε ρίξτε 1-2 κ.γ. φρυγανιά τριμμένη. Αφήστε να πάρει μια βράση και σβήστε το μάτι.
Πέμπτη 5 Ιουνίου 2014
Ρολάκια σάντουιτς στο φούρνο
Φτιάξτε αυτά τα εύκολα σαντουιτσάκια με διαφορετικό τρόπο που μπορείτε άνετα να τα παρουσιάσετε σε ένα παιδικό πάρτι ή στα βράδια ποδοσφαίρου με τους φίλους σας ή κάποια φορά που θα πεινάσετε αλλά θα θέλετε κάτι λίγο πιο διαφορετικό.
Υλικά:
άσπρο ψωμί του τοστ
(οι μαύρες φέτες δεν ρολάρονται εύκολα)
τυρί του τοστ
ζαμπόν του τοστ
λίγο βούτυρο για το ταψί
Εκτέλεση:
Από τις φέτες ψωμιού κόβουμε περιμετρικά όλες τις κόρες.
Με τον πλάστη πατάμε την κάθε φέτα ψωμιού όπως ακριβώς όταν ανοίγουμε φύλλο. Ρολλάρουμε πάνω της για να γίνει πιο λεπτή.
Βάζουμε μία φέτα τυρί.
Το τυλίγουμε προσεκτικά σε ρολό. Στη φωτογραφία βλέπετε το μαύρο ψωμί το οποίο έκανε κάποιες ρωγμές. Αυτό οφείλεται στα συστατικά που περιέχει η ζύμη του που δεν το κάνουν τόσο ελαστικό.
Η πρότασή μου είναι να φτιάξετε τα μισά με σκέτο τυρί και τα άλλα μισά μαζί με ζαμπόν.
Αυτό είναι το άσπρο ψωμί το οποίο με τον πλάστη έγινε ευκολότερα πιο λεπτό.
Τα βάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί.
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 10' ίσα για να πάρουν ένα χρυσό χρώμα από πάνω.
Είναι έτοιμα για σερβίρισμα.
Μικρές λεπτομέρειες:
Κανονικά αυτά τα ρολά βγαίνουν καλύτερα όταν τηγανίζονται. Σήμερα ήθελα να δημοσιεύσω αυτόν τον τρόπο που είναι πιο ελαφρύς. Μια άλλη φορά θα τα παρουσιάσω και τηγανητά.
Εγγραφή σε:
Αναρτήσεις (Atom)