Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2016
Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2016
Τυρομπουκιές από κρέμα τυριού
Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Να κι ένα απλό και γρήγορο μεζεδάκι για τους φίλους μας - εννοείται και για την οικογένεια - ώστε να περάσει η ώρα τρώγοντας κάτι νόστιμο και πίνοντας το αγαπημένο μας ποτάκι.
Υλικά:
200 γρ. τυρί κρέμα με μυρωδικά (μαϊντανό, θυμάρι, μαντζουράνα και μπαχαρικά) Μπορείτε να βάλετε και διαφορετικά μυρωδικά αν το φτιάξετε στο σπίτι ή να βρείτε στο εμπόριο με διαφορετικό συνδυασμό.
50 - 80 γρ φυστίκι Αιγίνης αλατισμένο
(προαιρετικά) κρακεράκια αρμυρά
Εκτέλεση:
Κόβουμε στο μούλτι τα φυστικία έτσι που να είναι κάπως χοντροκομμένα (αλλά όχι πολύ) κι όχι σκόνη. Κάνουμε μικρά μπαλάκια / μπουκιές το τυρί κρέμα.
Κυλάμε κάθε μπαλάκι πάνω στο τριμμένο φυστίκι για να κολλήσει γύρω του.
Τα σερβίρουμε προαιρετικά πάνω σε κρακεράκια.
Μικρές λεπτομέρειες:
Αυτό που θα πρέπει να προσέξουμε στο συνδυασμό των γεύσεων είναι, να μη βάλουμε κράκερς πολύ αρμυρά, αλλά κάπως πιο ουδέτερα. Διαφορετικά το αποτέλεσμα θα είναι λύσσα.
Αν όμως θέλετε να χρησιμοποιήσετε κάποια που είναι αρμυρά τότε βάλτε ανάλατο φυστίκι που να είναι ψημένο ή να το ψήσετε εσείς για λίγο στο φούρνο ή γκριλ.
Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2016
Φασόλια χάντρες με ρύζι και πιπεριές
Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Νόστιμο και χορταστικό φαγάκι με απλά και καθημερινά υλικά από το ντουλάπι και το ψυγείο.
Υλικά:
1 φλ. φασόλια χάντρες ή μπαρμπούνια
1/3 φλ. λάδι και λίγο ακόμη για το ρύζι
1/2 κρεμμύδι ξερό
1 σκ. σκόρδο
1 κόκκινη πιπεριά (μπορείτε να βάλετε λίγο απ' όλα τα χρώματα)
1 φλ. σάλτσα
1 φλ. κίτρινο ρύζι
1/2 κ.γ. κύμινο
αλάτι, πιπέρι
κανέλα
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα τσιγαρίζουμε στο λάδι.
Βγάζουμε από το νερό και στραγγίζουμε τα φασόλια. Τα ρίχνουμε μέσα στο λάδι να τσιγαριστούν κι αυτά.
Προσθέτουμε τη σάλτσα.
Βάζουμε μέσα αλάτι, πιπέρι και νερό αρκετό να τα καλύπτει καλά.
Προσθέτουμε το κύμινο.
Βάζουμε την κανέλα. Αφήνουμε τα φασόλια να μαγειρευτούν μέχρι να μαλακώσουν τελείως.
Σε ένα τηγάνι τσιγαρίζουμε για λίγο το ρύζι με 3 κ.σ. λάδι μέχρι να γυαλίσει.
Κόβουμε την πιπεριά σε λωρίδες και τη βάζουμε να τσιγαριστεί μαζί με το ρύζι.
Ρίχνουμε αλατοπίπερο και νερό και τα μαγειρεύουμε για 15'.
Στη συνέχεια ρύζι και πιπεριές τα βάζουμε μαζί με τα φασόλια.
Αφήνουμε άλλα 5' το ρύζι με τα φασόλια να ενσωματωθούν και να πιει το περισσότερο νερό το οποίο πρέπει να προσέξουμε προς το τέλος του μαγειρέματος των φασολιών να το βάζουμε λίγο λίγο για να μην έχει στο τέλος το ρύζι πολύ μέσα.
Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2016
Μεθυσμένα στομάχια πουλιών
Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Αγαπημένα μεζεδάκια του συζύγου κάτι τέτοια. Τα θέλει όμως και μερακλίδικα, με το κρασάκι τους με το τυράκι τους κι όταν είναι εφικτό και με καλή παρέα.
Υλικά:
400 γρ. στομάχια πουλιών
1/3 φλ. λάδι
2 ποτηράκια κόκκινο κρασί ( ή εναλλακτικά 1 κόκκινο κι 1 λευκό)
αλάτι, πιπέρι
1/2 κ.γ. μείγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο
1/2 κ.γ. μουστάρδα σε σκόνη
λίγη σκόνη σκόρδου
1/2 φλ. τυρί έμενταλ
1/2 φλ. κεφαλοτύρι
Εκτέλεση:
Νεροβράζουμε τα εντόσθια σε σκέτο νερό για 30' - 40΄ περίπου ή μέχρι να τρυπιούνται καλά με ένα πιρούνι.
Τα βάζουμε με το λάδι να κοκκινίσουν και τα ανακατεύουμε πού και πού.
Το σβήνουμε με το κρασί.
Πασπαλίζουμε λίγο σκόρδο αλάτι και πιπέρι.
Ρίχνουμε το μείγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο.
Ρίχνουμε και τη μουστάρδα.
Τρίβουμε στο χοντρό τρίφτη τα τυριά και τα βάζουμε μέσα. Ανακατεύουμε λίγο και αποσύρουμε από το μάτι.
Σερβίρονται ζεστά.
Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2016
Κολοκυθάκια με πλιγούρι κοκκινιστά
Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Ένα απλό, χορταστικό και οικονομικό φαγητό για όλη την οικογένεια.
Υλικά:
2 κολοκυθάκια μετρίου μεγέθους
1/2 φλ. πλιγούρι
1/3 φλ. λάδι
1/2 κρεμμύδι ξερό
1 φλ. σάλτσα
αλάτι, πιπέρι
κανέλα
λίγο δυόσμο
Εκτέλεση:
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το τσιγαρίζουμε στο λάδι.
Κόβουμε και τα κολοκυθάκια σε φέτες και τα τσιγαρίζουμε μαζί ίσα ίσα να αρχίσουν να αλλάζουν χρώμα.
Προσθέτουμε τη σάλτσα, αλάτι και πιπέρι.
Βάζουμε και κανέλα.
Ρίχνουμε 2 φλ. νερό και αφήνουμε τα κολοκυθάκια να βράσουν για 10'.
Μόλις περάσουν τα 10' βάζουμε το πλιγούρι και μόνο αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό ακόμη.
Το αφήνουμε να μαγειρευτεί για 15' σε σιγανή φωτιά και το σβήνουμε πριν πιει εντελώς τη σάλτσα για να μη στεγνώσει αργότερα.
Λίγο πριν το σβήσουμε το φαγητό ρίχνουμε το δυόσμο. Μπορείτε όμως αν θέλετε να τον βάλετε και κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος.
Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2016
Καπνιστή πέστροφα με σάλτσα γιαουρτιού
Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Εδώ θα έλεγα ότι έχουμε μια φοιτητική συνταγή, επειδή δε χρειάζεται μαγείρεμα και γίνεται εύκολα και γρήγορα.
Υλικά:
2 φιλέτα καπνιστής πέστροφας
Για τη σάλτσα:
1 μικρό ματσάκι μαϊντανό
3 μικρά αγγουράκια τουρσί
3 κ.σ. λάδι
το χυμό 1/2 λεμονιού
2 - 3 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό
Εκτέλεση:
Στο μούλτι βάζουμε το μαϊντανό, τα αγγουράκια, το λάδι.....
...το χυμό λεμονιού....
....και το γιαούρτι.
Τα χτυπάμε να γίνουν ομοιογενές μείγμα.
Το επόμενο στάδιο είναι απλώς να βάλουμε πάνω στην πέστροφα αυτή τη σάλτσα. Πανεύκολο και ούτε μαγείρεμα, ούτε αναμονή.
Εγγραφή σε:
Αναρτήσεις (Atom)