Πέμπτη 30 Μαρτίου 2017
Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017
Κοκκινιστή σόγια με κρέμα σόγιας (νηστίσιμη)
Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Μια πολύ ωραία παραλλαγή για την κοκκινιστή σόγια που μπορείτε να τη συνδυάσετε με ζυμαρικά ή πατάτες ή ρύζι.
Υλικά:
150 γρ. σόγια κεμπάπ (σε κομμάτια)
1/3 φλ. λάδι
1/2 κρεμμύδι ξερό
1/2 φλ. ντοματάκια ψιλοκομμένα
1/2 φλ. σάλτσα
αλάτι, πιπέρι
κανέλα
μοσχοκάρυδο
100 ml. κρέμα σόγιας
Εκτέλεση:
Βράζουμε για 10' τη σόγια σε νερό. Μετά τη στραγγίζουμε και τη στύβουμε λίγο.
Τσιγαρίζουμε λίγο το κρεμμύδι στο λάδι και στη συνέχεια ρίχνουμε και τη σόγια μέσα να τσιγαριστεί.
Προσθέτουμε τα ντοματάκια και τη σάλτσα.
Ρίχνουμε αλατοπίπερο.
Βάζουμε κανέλα και....
...μοσχοκάρυδο. Προσθέτουμε λίγο νερό και αφήνουμε τη σόγια να μαγειρευτεί για περίπου 40' - 50'.
Στο τέλος μόλις είναι έτοιμη φροντίζουμε να μείνει μόνο με τη σάλτσα και το λάδι της. Τότε ρίχνουμε μέσα την κρέμα κι ανακατεύουμε.
Η σάλτσα θα αλλάξει χρώμα και θα γίνει πιο κίτρινη. Όταν θα είναι πηχτή την αποσύρουμε από το μάτι.
Εγώ τη σέρβιρα με ζυμαρικά χωρίς τυρί ως νηστίσιμο πιάτο. Η δική σας επιλογή μπορεί να είναι διαφορετική και να περιλαμβάνει ρύζι ή πατάτες.
Τρίτη 28 Μαρτίου 2017
Νηστίσιμο σουβλάκι
Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Μπορεί να είναι μια μικρή ψευδαίσθηση για μας που νηστεύουμε, αλλά η γεύση τέλεια κι επιπλέον χορταστικό φαγητό.
Υλικά:
πίτες για σουβλάκι
αλάτι
τηγανητές πατάτες
λάχανο ψιλοκομμένο
καρότο τριμμένο
Για τη σάλτσα:
(για 1 σουβλάκι)
1 κ.σ. κέτσαπ
1/2 κ.γ. μουστάρδα
Εκτέλεση:
Αλατίζουμε την πίτα και την ψήνουμε στην τοστιέρα.
Ανακατεύουμε την κέτσαπ με τη μουστάρδα.
Βάζουμε το ψιλοκομμένο λάχανο και το τριμμένο καρότο στη μισή πλευρά της πίτας.
Βάζουμε τις πατάτες στη σειρά.
Από πάνω στρώνουμε τη σάλτσα.
Κλείνουμε το σουβλάκι μαζί με ένα κομμάτι λαδόκολλας σταθεροποιώντας τη από κάτω.
Η απόλαυση είναι δεδομένη.
Δευτέρα 27 Μαρτίου 2017
Μπουγάτσα νηστίσιμη
Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Δεν έχει να ζηλέψει τίποτα μα τίποτα αυτή η νηστίσιμη μπουγάτσα από μια αρτύσιμη. Όρεξη να έχει κανείς για ....νηστεία.
Υλικά:
1 φύλλο σφολιάτας
1 ποτήρι γάλα σόγιας (μπορείτε αν θέλετε να το αντικαταστήσετε με οποιοδήποτε άλλο νηστίσιμο γάλα)
3 κ.σ. σιμιγδάλι ψιλό
3 - 3 1/2 κ.σ. ζάχαρη
λίγη βανίλια
2 - 3 κ.σ. σπορέλαιο
Για την επιφάνεια:
άχνη και κανέλα
Εκτέλεση:
Βάζουμε το γάλα με το σιμιγδάλι στην κατσαρόλα και το ανακατεύουμε να διαλυθεί.
Ρίχνουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε.
Βάζουμε και λίγη βανίλια και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να πήξει η κρέμα.
Μόλις πήξει τραβάμε από το μάτι την κατσαρόλα και βάζουμε μέσα το σπορέλαιο και το ενσωματώνουμε.
Στο τέλος η κρέμα θα έχει την υφή της κρέμας ζαχαροπλαστικής.
Απλώνουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα το φύλλο σφολιάτας και το λαδώνουμε με το σπορέλαιο.
Απλώνουμε την κρέμα στο μισό μέρος της σφολιάτας κι αφήνουμε ένα περιθώριο γύρω γύρω για να μπορεί να κλείσει.
Πριν κλείσουμε το φύλλο το βρέχουμε με νερό στις άκρες και μετά το κλείνουμε και το πατάμε για να μην ανοίξει στο ψήσιμο.
Με το πινέλο βάζουμε λίγο ακόμη σπορέλαιο στην επιφάνεια και στις δύο πλευρές.
Την ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 45' ή μέχρι να ροδίσει καλά η επιφάνειά της.
Την αφήνουμε 10' να κρυώσει λίγο και πασπαλίζουμε όλη την επιφάνεια με άχνη.
Ρίχνουμε και λίγη κανέλα κι έτοιμη.
Εγγραφή σε:
Αναρτήσεις (Atom)