Κανελόνια με κοκκινιστό σπανάκι νηστίσιμο
Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Με τέτοια πιάτα δωσ' μου μέρες να νηστεύω. Αρκετά οικονομικό και χορταστικό φαγητό που το συνιστώ ακόμη κι όταν θέλετε να το σερβίρετε σε καλεσμένους σας τις νηστίσιμες μέρες.
Υλικά:
10 λαζάνια
300 γρ. σπανάκι
1/3 φλ. λάδι
1 κρεμμύδι φρέσκο
1 σκ. σκόρδο
1 μικρό ματσάκι μαϊντανό
1 μικρό ματσάκι άνηθο
1/2 φλ. ντοματάκια ψιλοκομμένα
1/2 φλ. σάλτσα
αλάτι, πιπέρι
κανέλα
μοσχοκάρυδο
Για τη σάλτσα
1/2 φλ. λάδι
1 φλ. ντοματάκια ψιλοκομμένα
1/2 φλ. σάλτσα
αλάτι, πιπέρι
κανέλα
Για την επιφάνεια:
λίγη τριμμένη φρυγανιά
Εκτέλεση:
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα τσιγαρίζουμε για λίγο στο λάδι.
Προσθέτουμε και το σπανάκι, το γυρίζουμε να λαδωθεί καλά και το αφήνουμε μέχρι να εξατμιστούν όλα τα νερά που θα βγάλει.
Βάζουμε μέσα το μαϊντανό και τον άνηθο ψιλοκομμένα.
Προσθέτουμε τα ντοματάκια και τη σάλτσα
Αλατοπιπερώνουμε.
Ρίχνουμε κανέλα και....
...μοσχοκάρυδο. Αφήνουμε το σπανάκι να μαγειρευτεί με τη σάλτσα για περίπου 20'.
Σε ένα κατσαρολάκι τσιγαρίζουμε τα ψιλοκομμένα ντοματάκια στο λάδι.
Αλατοπιπερώνουμε.
Ρίχνουμε λίγη κανέλα και ελάχιστο νερό κι αφήνουμε τα ντοματάκια για 15' να βράσουν.
Τα τελευταία 5' βάζουμε και τη σάλτσα για να δέσει.
Σε φαρδιά κατσαρόλα βράζουμε για 8' σε αλατισμένο νερό τα λαζάνια. Μόλις γίνουν τα στραγγίζουμε και τα απλώνουμε ένα ένα σε μια επιφάνεια γιατί αλλιώς θα κολλήσουν μεταξύ τους.
Σε ένα ταψί βάζουμε μια μικρή ποσότητα σάλτσας.
Λαδώνουμε με ένα πινέλο την επιφάνεια του κάθε λαζανιού και κυρίως τα σημεία που θα διπλώσουμε.
Στην άκρη του φύλλου βάζουμε από περίπου 1-2 κ.σ. σπανάκι.
Και το τυλίγουμε σε ρολό.
Τα βάζουμε όλα πάνω στη σάλτσα το ένα δίπλα στο άλλο κολλητά.
Από πάνω απλώνουμε παντού την υπόλοιπη σάλτσα.
Πασπαλίζουμε με τριμμένη φρυγανιά.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° για περίπου 30' με σκεπασμένο ταψί με λαδόκολλα ή αλουμινόχαρτο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου