Δευτέρα 24 Απριλίου 2017
Κυριακή 23 Απριλίου 2017
Αχιβάδες γεμιστές με μπέικον και μανιτάρια
Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Ευπαρουσίαστο και νόστιμο φαγητό το οποίο μπορεί να παρουσιαστεί και ως ορεκτικό συνοδευτικό σε ένα τραπέζι με τους φίλους σας.
Υλικά:
για 10 αχιβάδες
150 γρ. τυρί κρέμα
2 κ.σ. λάδι
4 λωρίδες μπέικον
5 - 6 φρέσκα μανιτάρια στρογγυλά
αλάτι, πιπέρι
λίγο βούτυρο
λίγο κεφαλοτύρι
Εκτέλεση:
Ψιλοκόβουμε το μπέικον και το τηγανίζουμε στο λάδι.
Ψιλοκόβουμε και τα μανιτάρια και τα βάζουμε κι αυτά μόλις το μπέικον αρχίσει να παίρνει λίγο χρώμα.
Ρίχνουμε πιπέρι και ελάχιστο αλάτι γιατί το μπέικον είναι ήδη αλατισμένο.
Μόλις τηγανιστούν και πάρουν αρκετό χρώμα ανακατεύουμε μέσα την κρέμα τυριού. Το αφήνουμε για 1' - 2' και αποσύρουμε το τηγάνι από το μάτι της κουζίνας.
Βράζουμε σε αλατισμένο νερό τις αχιβάδες 2' - 3' λιγότερο από τις οδηγίες τους.
Μετά το στράγγισμα τις λαδώνουμε λίγο και τις ανακατεύουμε για να μην κολλήσουν μεταξύ τους.
Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι.
Γεμίζουμε κάθε αχιβάδα με περίπου 1 κ.σ. γέμιση.
Τις βάζουμε τη μία δίπλα στην άλλη στο ταψί με τη γέμιση προς τα πάνω.
Πασπαλίζουμε με το κεφαλοτύρι.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 10' - 15' σκεπάζοντας το ταψί με λαδόκολλα.
Σάββατο 22 Απριλίου 2017
Λαζάνια με κοτόπουλο σάλτσα και φέτα
Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Πολύ νόστιμο φαγητό κι επιτυχημένο για ένα τραπέζι με τους φίλους σας ή το οικογενειακό τραπέζι της Κυριακής.
Υλικά:
2 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου
1/3 φλ. λάδι
1 κ.σ. βούτυρο
1/2 κρεμμύδι ξερό
1 ποτηράκι λευκό κρασί
1 φλ. ψιλοκομμένα ντοματάκια
1/2 φλ. σάλτσα
αλάτι, πιπέρι
πάπρικα
1 φλ. ζωμό κοτόπουλου
100 γρ. φέτα
Μπεσαμέλ:
3 ποτήρια γάλα
αλάτι, πιπέρι
λίγο μοσχοκάρυδο
1 κ.σ. βούτυρο
Για την επιφάνεια:
λίγη τριμμένη φρυγανιά
λίγο τριμμένο κεφαλοτύρι
Εκτέλεση:
Βάζουμε το λάδι και το βούτυρο να κάψουν σε μια κατσαρόλα.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το τσιγαρίζουμε.
Κόβουμε σε πολύ μικρά κομματάκια τα φιλετάκια και τα ρίχνουμε κι αυτά να τσιγαριστούν.
Τα σβήνουμε με το κρασί.
Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα ντοματάκια, τη σάλτσα, αλάτι και πιπέρι.
Ρίχνουμε πάπρικα.
Προσθέτουμε κι ένα φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλου και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 30' - 40'.
Μόλις γίνει σπάμε τη φέτα σε κομματάκια και τη ρίχνουμε μέσα.
Φτιάχνουμε τη μπεσαμέλ όπως στη συνταγή "Λαζάνια με κιμά".

Βράζουμε τα λαζάνια, τα στραγγίζουμε τα ξεπλένουμε με κρύο νερό και τα απλώνουμε χωρίς να ακουμπάνε μεταξύ τους γιατί κολλάνε εύκολα.
Σε ένα μικρό ταψί βάζουμε στον πάτο μία στρώση από τη σάλτσα και το λάδι της κατσαρόλας. Τα ζουμιά που υπάρχουν μέσα θα χρειαστούν για να μη στεγνώσουν τα λαζάνια και για να ψηθούν καλύτερα.
Πάνω στη σάλτσα βάζουμε δίπλα δίπλα δύο λαζάνια.
Πάνω τους ρίχνουμε λίγη από τη γέμιση με το κοτόπουλο.
Το ένα τρίτο της μπεσαμέλ το σκορπάμε πάνω στη γέμιση.
Βάζουμε τη δεύτερη στρώση από λαζάνια. Συνεχίζουμε με γέμιση και το δεύτερο τρίτο της μπεσαμέλ.
Τώρα βάζουμε την τελευταία στρώση από λαζάνια.
Από πάνω στρώνουμε το τελευταίο τρίτο της μπεσαμέλ. Σκορπάμε λίγη τριμμένη φρυγανιά.
Χοντροτρίβουμε το κεφαλοτύρι και το σκορπάμε στην επιφάνεια.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 20' - 30' να ροδίσει η επιφάνεια.
Η σφαγή άρχισε....Πριν τη σφαγή όμως αφήστε το ταψί να κρυώσει για 10' - 15' ώστε να κόβονται ωραία τα κομμάτια.
Μικρές λεπτομέρειες:
Το ίδιο φαγητό μπορείτε να το φτιάξετε με στήθος γαλοπούλας αντί για κοτόπουλο.
Πέμπτη 20 Απριλίου 2017
Φασόλια με σπανάκι και λουκάνικα
Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Τόσο νόστιμο, τόσο δυναμωτικό και τόσο γευστικό φαγητό.....Φτιάξτε το και θα με θυμηθείτε.
Υλικά:
1 φλ. φασόλια άσπρα μέτρια σε μέγεθος
250 γρ. σπανάκι
1/3 φλ. λάδι
1 φρέσκο κρεμμυδάκι
1 σκ. σκόρδο
2 λουκάνικα
1 ποτηράκι άσπρο κρασί
2/3 φλ. ντοματάκια ψιλοκομμένα
1/2 φλ. σάλτσα
1 φύλλο δάφνης
λίγο θυμάρι
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Έχουμε μουλιάσει τα φασόλια από την προηγούμενη νύχτα και την επόμενη τα βράζουμε σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν. Στο τέλος, τα στραγγίζουμε και κρατάμε το νερό τους.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμυδάκι και το σκόρδο και τα τσιγαρίζουμε στο λάδι.
Κόβουμε σε φέτες το λουκάνικο και το τσιγαρίζουμε κι αυτό μέχρι να πάρει λίγο χρώμα.
Σβήνουμε με το κρασί.
Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα ντοματάκια, τη σάλτσα, τη δάφνη και το θυμάρι. (Αν είναι σε κλαδάκια το τρίβουμε)
Βάζουμε τα βρασμένα φασόλια μέσα στα λουκάνικα.
Προσθέτουμε το σπανάκι κι ανακατεύουμε ώστε να πάει από κάτω.
Αλατοπιπερώνουμε κι αφήνουμε το φαγητό να αποτελειωθεί για περίπου 15' - 20'. Αν χρειαστεί νερό τότε προσθέτουμε λίγο λίγο απ' αυτό που κρατήσαμε από τα φασόλια. Φροντίζουμε να μείνει στο τέλος μόνο με τη σάλτσα του.
Εγγραφή σε:
Αναρτήσεις (Atom)