Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014

Κοκκινιστά ρεβύθια

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ  


Ώρα για μια χειμωνιάτικη σούπα με ρεβύθια κοκκινιστά. Είναι πλούσια σε φώσφορο, μαγνήσιο, ασβέστιο, σίδηρο, βιταμίνες Β, Κ, Ε και C γι' αυτό εκμεταλλευτείτε τα τώρα που είναι χειμώνας.




Υλικά: 


1 φλ. ρεβύθια 

1/2 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο 

1/2 φλ. σάλτσα 

λάδι 

αλάτι, πιπέρι 

κανέλα 

1 - 2 κ.γ. φρυγανιά τριμμένη 

(προαιρετικά 1 - 2 κ.γ. τριμμένη φρυγανιά)


Εκτέλεση:


 Από το προηγούμενο βράδυ βάζουμε τα ρεβύθια στο νερό να φουσκώσουν. Την επόμενη μέρα τα νεροβράζουμε μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν.

Μόλις μαλακώσουν κάπως, ρίχνουμε το κρεμμύδι... 

 και τη σάλτσα.

Αφήνουμε να βράσουν κι άλλο και περίπου 30' πριν τα σβήσουμε ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και κανέλα. 

Περίπου 10' πριν τα σβήσουμε αν σας αρέσουν χυλωμένα ρίξτε λίγη τριμμένη φρυγανιά.... 

 και το λάδι. Όταν ενσωματωθούν στο βράσιμο του φαγητού και τα τελευταία δύο υλικά τότε είναι έτοιμο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...