Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2014

Ρυζόγαλο

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


Όταν ζητάμε ένα γλυκό και δεν υπάρχει στο σπίτι κάτι τότε ένα ρυζογαλάκι για επιδόρπιο ή απογευματινό γεύμα στα παιδιά είναι ό,τι πρέπει τώρα το χειμώνα. Εύκολο, οικονομικό, με υλικά που πάντα έχουμε, παραδοσιακό και νόστιμο. 




Υλικά: 


1 λ. γάλα 

1 φλ. του καφέ ρύζι γλασέ 

2 1/2 φλ του τσαγιού νερό 

1 1/2 φλ. ζάχαρη 

2 1/2 - 3 κ.σ. κορνφλάουρ 

1 βανίλια 

κανέλα για πασπάλισμα


Εκτέλεση: 


Στα 2 1/2 φλ νερό βράζουμε το ρύζι. 

Αν δεν έχει πιει όλο το νερό στο βράσιμο τότε στραγγίζουμε το περιττό. 

 Κρατάμε μισό φλιτζάνι από την ποσότητα του γάλακτος και το υπόλοιπο το ρίχνουμε στο ρύζι.

Βάζουμε τη ζάχαρη.... 

τη βανίλια... 

 διαλύουμε τελείως το κορνφλάουρ στο μισό φλιτζάνι γάλα που κρατήσαμε...

και το ρίχνουμε κι αυτό στο υπόλοιπο γάλα. Το ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να πήξει. 

Γεμίζουμε τα μπολάκια κι από πάνω ρίχνουμε κανέλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...