Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2014

Λαχανάκια Βρυξελλών με λαδολέμονο

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 


Προτείνω τα λαχανάκια Βρυξελλών ως ένα νόστιμο και βιταμινούχο συμπλήρωμα για το φαγητό σας ή ακόμη και ως σαλάτα. Μην ξεχνάτε ότι θωρακίζουν το παχύ έντερο και το στομάχι από τον καρκίνο, αλλά επίσης, είναι πλούσια σε πολλές ακόμα βιταμίνες γι' αυτό και είναι πολύ χρήσιμα στον οργανισμό μας.




Υλικά: 


λαχανάκια Βρυξελλών 

αλάτι 

λίγο μοσχοκάρυδο 

λαδολέμονο 


Εκτέλεση:


Αρχικά τα καθαρίζουμε από τα εξωτερικά φύλλα τους και κόβουμε ελαφρά τη βάση του κοτσανιού τους. Τα βάζουμε σε λεκάνη με νερό και ξύδι για 10'. Μετά τα ξεπλένουμε. 

Σε κατσαρόλα με νερό βάζουμε αλάτι και λίγο μοσχοκάρυδο. 

 Μόλις κοχλάσει το νερό ρίχνουμε τα λαχανάκια. Τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν κανονικά. Θα πάρει γύρω στα 20' σε μέτρια φωτιά.

 Τα στραγγίζουμε από το νερό. Χτυπάμε με το μιξεράκι του φραπέ λίγο λάδι και λεμόνι και τα περιχύνουμε. Αν θέλετε προσθέτετε λίγο αλάτι ακόμα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...