Παρασκευή, 24 Ιουλίου 2015

Κοτόπουλο με χυλοπίτες στη γάστρα

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 


Καθαρά Κυριακάτικο λαχταριστό φαγητό που στη γάστρα έχει την ευκολία για τη νοικοκυρά, επειδή δε χρειάζεται να το προσέχει.  




Υλικά: 


1/2 κοτόπουλο σε μερίδες 

1 1/2 φλ. χυλοπίτες 

1/2 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο 

1/2 φλ. σάλτσα 

1 ποτηράκι κόκκινο κρασί 

αλάτι, πιπέρι 

πάπρικα 

κανέλα 

λάδι 


Εκτέλεση: 


 Κόβουμε το κοτόπουλο σε μερίδες και το νεροβράζουμε για 5' να φύγουν οι τοξίνες και οι αφροί.

 Το βάζουμε στη γάστρα, χωρίς το νερό, και ρίχνουμε τη σάλτσα.

Βάζουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και το κρασί. 

 Πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι, πάπρικα και κανέλα.

Ρίχνουμε λάδι. 

 Βάζουμε νερό τόσο που να μισοφαίνεται το κρέας.


 Το ψήνουμε σκεπασμένο με το καπάκι σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 2 ώρες. Όταν το βγάλουμε φροντίζουμε να έχει νερό ή αν χρειαστεί προσθέτουμε και πάλι για τις χυλοπίτες.





Ρίχνουμε τις χυλοπίτες στη γάστρα και τις αφήνουμε για 20'. 










Και ήρθε η ώρα της απόλαυσης με λίγο τριμμένο τυράκι από πάνω στο πιάτο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...