Τρίτη 28 Ιουλίου 2015

Ρεβύθια με ρύζι κοκκινιστά

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 


Πολύ νόστιμο πιάτο με όσπρια και δημητριακό που είναι το ρύζι. Χορταστικό, πλήρες και πλούσιο σε βιταμίνες. Τέτοιοι συνδυασμοί προσφέρονται ωραία σε παιδιά που έχουν δυσκολία να φάνε τα ρεβύθια. Θα φάνε το ρύζι και θα πάρουν και κάποιες βιταμίνες από τα όσπρια ή θα ξεγελαστούν και θα φάνε και λίγα.




Υλικά: 


1 φλ. ρεβύθια 

1/2 φλ κίτρινο ρύζι 

1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 

λάδι 

αλάτι, πιπέρι 

κανέλα 

1/2 φλ. σάλτσα 


Εκτέλεση: 


 Έχουμε ήδη μουλιάσει αποβραδίς τα ρεβύθια σε νερό ή αλλιώς μπορούμε να τα βάλουμε σε μια λεκάνη με νερό και 1 - 2 κ.σ. σόδα να τα τρίψουμε για λίγο και να χύσουμε το νερό χωρίς να τα ξεπλύνουμε. Μετά τα βάζουμε στην κατσαρόλα με σκέτο νερό να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν καλά.

 Σε ένα τηγάνι βάζουμε κανονικό λάδι, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το ρύζι και τα τσιγαρίζουμε μαζί.











Δεν τα αφήνουμε πολύ αλλά μόνο μέχρι να γυαλίσει το κρεμμύδι και το ρύζι. Πριν πάρει χρώμα.

 Σουρώνουμε τα ρεβύθια από το νερό τους, το οποίο το κρατάμε για να το μετρήσουμε.

 Τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα μαζί με 3 φλ. νερό που έβρασαν και τη σάλτσα. Αν το νερό της κατσαρόλας δε φτάνει προσθέτουμε κι άλλο από τη βρύση. Αν είναι περισσότερο, το κρατάμε στην άκρη μήπως χρειαστεί κατά τη διάρκεια του βρασμού.

 Ρίχνουμε το ρύζι μαζί με το λάδι που το τσιγαρίσαμε στην κατσαρόλα.

 Βάζουμε αλάτι, πιπέρι....

 και κανέλα. 

Συνεχίζουμε το μαγείρεμα για περίπου 20' και μέχρι να πιει το ρύζι όλο το νερό της κατσαρόλας και να χυλώσει. 


2 σχόλια:

  1. ειναι-ενα-απο-τα-αγαπενα-μου-φαγητα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αααα τι σύμπτωση και για μένα το ίδιο ισχύει. Χαίρομαι πολύ που συμπίπτουν οι γνώμες μας.

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...