Σάββατο 11 Ιουνίου 2016

Μπιφτεκάκια με σπανάκι

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 


Πόσο πρωτότυπα μπορούν να γίνουν τα συνηθισμένα μπιφτέκια αν τους προσθέσουμε μέσα στο ζύμωμα σπανάκι! Ειδικά για τα παιδιά είναι ό,τι πρέπει.





Υλικά: 


500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο 

1 φρέσκο κρεμμυδάκι 

250 γρ. σπανάκι

1/3 φλ. λάδι 

2 κ.σ. χυμό ντομάτας 

100 γρ. τυρί φέτα 

1 κ.σ ξύδι 

αλάτι, πιπέρι 


Εκτέλεση:


Βράζουμε σε αλατισμένο νερό για 10' το σπανάκι. 














Το στραγγίζουμε και το πατάμε καλά για να το στύψουμε μέχρι να μη βγάζει καθόλου νερό. 

Βάζουμε σε μια λεκάνη τον κιμά, το φρέσκο κρεμμυδάκι που το ψιλοκόβουμε και το χυμό ντομάτας.  

 Προσθέτουμε το σπανάκι, αλάτι και πιπέρι.

 Βάζουμε το ξύδι...

  ...και τη φέτα που τη σπάμε σε τρίμματα. Ανακατεύουμε καλά και ζυμώνουμε τον κιμά. 

 Πλάθουμε σε μπιφτέκια και τα βάζουμε σε λαδωμένο ταψί.

Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα περίπου. 

Στο σερβίρισμα μπορείτε να συνοδεύσετε με ρύζι που θα ταιριάζει απόλυτα ή με πουρέ ή πατάτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...