Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016

Πατάτες με σπανάκι

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 


Απλό κι εύκολο φαγητό γεμάτο σίδηρο και γεύση.





Υλικά: 


1 κ. πατάτες 

300 γρ. σπανάκι  

1/3 φλ. λάδι 

1 φρέσκο κρεμμυδάκι 

1 κ.γ. ζωμό λαχανικών σε σκόνη  

1 κ.γ. πολτό σκόρδου ή 1 σκελίδα 

1 κ.σ. μουστάρδα 

αλάτι, πιπέρι 


Εκτέλεση:


 Ψιλοκόβουμε το κρεμμυδάκι και το τσιγαρίζουμε στο λάδι για λίγο.

 Κόβουμε τις πατάτες κυδωνάτες και τις τσιγαρίζουμε κι αυτές μαζί γυρνώντας τις με την κουτάλα. 

 Βάζουμε νερό στην κατσαρόλα και διαλύουμε το ζωμό λαχανικών. 

Βάζουμε και τον πολτό σκόρδου. Αν δεν έχετε μπορείτε να τον αντικαταστήσετε με 1 σκελίδα την οποία θα τσιγαρίσετε μαζί με το φρέσκο κρεμμυδάκι στην αρχή. 

 Ρίχνουμε μέσα τη μουστάρδα.

 Αλατοπιπερώνουμε. Αφήνουμε τις πατάτες να μαγειρευτούν σε σιγανή φωτιά για περίπου 20'. 

 Στη συνέχεια προσθέτουμε το σπανάκι και το αφήνουμε για άλλα 15' - 20'.

 Ρίχνουμε λίγο ακόμη αλατοπίπερο για το σπανάκι. Προσέχουμε να μην έχει πολύ νερό το φαγητό στο τέλος του μαγειρέματος γι' αυτό από την αρχή βάζουμε λίγο λίγο. Αν θέλετε προσθέτετε λίγο χυμό λεμονιού.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...