Τετάρτη 8 Ιουνίου 2016

Μπριάμ με κουκουνάρι και φέτα στο φούρνο

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 


Όλες οι καλοκαιρινές γεύσεις δεμένες αρμονικά. Μικρή λεπτομέρεια το κουκουνάρι που κάνει το μπριάμ να γίνεται ξεχωριστό.





Υλικά: 


2 κολοκυθάκια μεγάλα 

1 - 2 μελιτζάνες 

3 - 4 πατάτες 

2 καρότα 

3 ντομάτες 

1 πιπεριά 

1 κρεμμύδι φρέσκο

2 σκ. σκόρδο 

1 μικρό ματσάκι μαϊντανό 

λίγο δυόσμο 

3 κ.σ. κουκουνάρι

 100 γρ. φέτα (προαιρετικά) 

1/3 φλ. λάδι 

αλάτι, πιπέρι


Εκτέλεση:


 Κόβουμε σε φέτες τις μελιτζάνες, τα κολοκυθάκια και τα καρότα και τα βάζουμε στο ταψί.

 Από πάνω βάζουμε τις πατάτες κομμένες σε φέτες, το μαϊντανό και το δυόσμο ψιλοκομμένα.

 Συνεχίζουμε με τις ντομάτες και τις πιπεριές σε φέτες και ρίχνουμε το κουκουνάρι. 










Ψιλοκόβουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι και το σκόρδο το κόβουμε σε λεπτά μπαστουνάκια ή ψιλοκομμένο, όπως προτιμάτε.

 Ρίχνουμε το λάδι.

  Αλατοπιπερώνουμε. 

 Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα περίπου.

 Προαιρετικά μπορείτε να βάλετε φέτα τα τελευταία 10' πριν βγάλετε το φαγητό από το φούρνο. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...