Τετάρτη, 19 Οκτωβρίου 2016

Μαυρομάτικα κοκκινιστά με ρύζι και μανιτάρια

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 


Εύκολο, οικονομικό και πολύ ωραίο φαγητό για να νοστιμίσει τις καθημερινές σας.  




Υλικά: 


1/2 φλ. μαυρομάτικα φασόλια 

3 - 4 φρέσκα μανιτάρια στρογγυλά 

1/3 φλ. λάδι 

1 φρέσκο κρεμμυδάκι 

1/2 φλ. σάλτσα 

αλάτι, πιπέρι 

κανέλα 


Για το ρύζι:

1 φλ. ρύζι κίτρινο 

1/4 κρεμμύδι ξερό 

αλάτι, πιπέρι 

2 - 3 φλ. νερό


Εκτέλεση:


 Βράζουμε τα φασόλια για 5' - 7' και χύνουμε το νερό τους.

 Τσιγαρίζουμε το κρεμμυδάκι στο λάδι για λίγο.

 Ρίχνουμε μέσα και τα στραγγισμένα φασόλια. Τα γυρίζουμε μερικές στροφές να τσιγαριστούν μαζί.

Κόβουμε τα μανιτάρια σε φέτες και τα τσιγαρίζουμε μαζί τους. 

 Προσθέτουμε τη σάλτσα. 

 Ρίχνουμε νερό, αλάτι και πιπέρι.

 Προσθέτουμε και κανέλα κι αφήνουμε τα φασόλια να μαγειρευτούν κανονικά μέχρι να μαλακώσουν καλά. 














Βάζουμε λίγο λάδι στο τηγάνι, ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το τσιγαρίζουμε μαζί με το ρύζι, ανακατεύοντας συχνά με μια σπάτουλα, μέχρι να γυαλίσει το ρύζι.












Βάζουμε αλάτι και πιπέρι.













Προσθέτουμε νερό και το μαγειρεύουμε για 20'.

 Στο τέλος θα πρέπει να έχει πιει όλο το νερό του.

 Το βάζουμε στην κατσαρόλα μαζί με τα φασόλια κι ανακατεύουμε.

 Αποσύρουμε την κατσαρόλα από το μάτι και με την υπάρχουσα θερμοκρασία θα ενσωματωθούν οι γεύσεις. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...