Πέμπτη, 6 Οκτωβρίου 2016

Μεθυσμένα στομάχια πουλιών

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 


Αγαπημένα μεζεδάκια του συζύγου κάτι τέτοια. Τα θέλει όμως και μερακλίδικα, με το κρασάκι τους με το τυράκι τους κι όταν είναι εφικτό και με καλή παρέα. 





Υλικά: 


400 γρ. στομάχια πουλιών 

1/3 φλ. λάδι 

2 ποτηράκια κόκκινο κρασί ( ή εναλλακτικά 1 κόκκινο κι 1 λευκό)

 αλάτι, πιπέρι 

1/2 κ.γ. μείγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο 

1/2 κ.γ. μουστάρδα σε σκόνη  

λίγη σκόνη σκόρδου 

1/2 φλ. τυρί έμενταλ 

1/2 φλ. κεφαλοτύρι 


Εκτέλεση:


 Νεροβράζουμε τα εντόσθια σε σκέτο νερό για 30' - 40΄ περίπου ή μέχρι να τρυπιούνται καλά με ένα πιρούνι. 

 Τα βάζουμε με το λάδι να κοκκινίσουν και τα ανακατεύουμε πού και πού.

 Το σβήνουμε με το κρασί.

 Πασπαλίζουμε λίγο σκόρδο αλάτι και πιπέρι.

 Ρίχνουμε το μείγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο.

 Ρίχνουμε και τη μουστάρδα.

 Τρίβουμε στο χοντρό τρίφτη τα τυριά και τα βάζουμε μέσα. Ανακατεύουμε λίγο και αποσύρουμε από το μάτι.

Σερβίρονται ζεστά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...