Σάββατο, 1 Οκτωβρίου 2016

Φιλετάκια χοιρινά με σάλτσα μανιταριών και πέννες

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 


Η ισχύς εν τη ενώσει λέει το ρητό. Συνεργαστήκαμε με το σύζυγο και το φαγητό που μας προέκυψε ήταν μπριζολάκια στο τηγάνι γκριλ με σάλτσα μανιταριών πάνω σε πέννες. 







Υλικά: 


5 - 6 φιλετάκια χοιρινά

αλάτι, πιπέρι 

μείγμα μπαχαρικών 

θυμάρι  

λίγο λάδι για το άλειμμα 


Για τα μανιτάρια:

1/3 φλ.  σπορέλαιο 

1 μεγάλη σκ. σκόρδο 

6 - 7 μανιτάρια στρογγυλά 

1 ποτηράκι άσπρο κρασί 

400 - 500 ml κρέμα γάλακτος 

1 φλ. τριμμένα τυριά (κεφαλοτύρι και έμενταλ) 

1 - 2 κ.σ. κρέμα τυριού 


βρασμένες πέννες ή άλλα ζυμαρικά


Εκτέλεση: 


 Αλατοπιπερώνουμε τα φιλετάκια και τα πασπαλίζουμε με έτοιμο μείγμα μπαχαρικών. 

 Τα ψήνουμε στο τηγάνι γκριλ μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.  

 Μέχρι να ψηθούν τα αλείφουμε με λίγο λάδι κι ένα πινέλο σε τακτά χρονικά διαστήματα για να μη στεγνώσουν.

 Λίγο πριν τα βγάλουμε ρίχνουμε το θυμάρι.














Σε λίγο λάδι τσιγαρίζουμε το σκόρδο ψιλοκομμένο.










Κόβουμε τα μανιτάρια σε φέτες και τα τσιγαρίζουμε κι αυτά μαζί.

 Τα σβήνουμε με το κρασί.

 Αλατοπιπερώνουμε.

 Συνεχίζουμε βάζοντας την κρέμα γάλακτος. Το αφήνουμε μέχρι να δέσει η κρέμα και να πήξει ελαφρά. 

 Όταν αποσύρουμε την κατσαρόλα από το μάτι ρίχνουμε μέσα το τριμμένο τυρί. Ανακατεύουμε και με την υπάρχουσα θερμοκρασία αυτά θα λιώσουν.

 Τέλος, βάζουμε και το τυρί σε κρέμα κι ανακατεύουμε καλά. 

Σερβίρουμε το κρέας με τις πέννες πασπαλισμένες με τριμμένο τυρί κι από πάνω τη σάλτσα. 

2 σχόλια:

  1. Τέλεια η συνταγή σας. Σαν λάτρης της μαγειρικής και εγώ την δοκίμασα και ενθουσιάστηκα. Τι κρέμα γάλακτος βάλατε αν επιτρέπετε; Εγώ είχα βάλει μία της arla και βγήκε γευστικότατο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα Τάκη. Σ' ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Ζω στη Γερμανία κι έβαλα μια γερμανική που ίσως να ήταν η Landliebe αλλά δε θυμάμαι με σιγουριά γιατί την είχε αγοράσει ο σύζυγος κι όχι εγώ.
      Καλό ξημέρωμα σου εύχομαι.

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...