Τρίτη 24 Μαΐου 2016

Μοσχαράκι με ρύζι λεμονάτο

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 


Μαμαδίστικο φαγητό, πολύ εύκολο, οικονομικό και πολύ νόστιμο.





Υλικά: 


800 γρ.- 1 κ. μοσχαράκι 

1/3 φλ. λάδι 

1/2 κρεμμύδι ξερό 

το χυμό 1 λεμονιού 

λίγη ρίγανη 

1 φύλλο δάφνης 

αλάτι, πιπέρι 

κανέλα 

1 - 1 1/2 ποτήρι ρύζι


Εκτέλεση:


 Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το τσιγαρίζουμε στο λάδι.

 Κόβουμε το κρέας σε μικρά κομματάκια και το κοκκινίζουμε κι αυτό μαζί με το κρεμμύδι γυρίζοντάς το με μια κουτάλα.

 Μόλις πάρει αρκετό χρώμα το σβήνουμε με το χυμό λεμονιού.

 Προσθέτουμε ρίγανη....

 ...κανέλα, το φύλλο δάφνης.... 

 ....αλάτι, πιπέρι και νερό. Το μαγειρεύουμε για περίπου 1 1/2 ώρα μέχρι να μαλακώσει πολύ καλά. 

 Βάζουμε το κρέας με το ζουμί του σε ένα ταψί και ρίχνουμε το ρύζι μέσα. Προσθέτουμε κι άλλο νερό να σκεπαστεί το ρύζι.


 Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 20' - 30'. Στο τέλος θα πρέπει να έχει πιει όλο το νερό του.


Κυριακή 22 Μαΐου 2016

Ψάρι πανγκάσιους με σπαράγγια και πατάτες

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 


Μια συνταγή για ψάρι χωρίς δυσκολία στο μαγείρεμα. Με τις τηγανητές πατάτες και τα σπαράγγια να ολοκληρώνονται στο φούρνο.





Υλικά: 


2 φιλέτα πανγκάσιους 

περίπου 1 κ. πατάτες 

300 γρ. σπαράγγια 

250 γρ. ντοματίνια 

2 κ.σ. ξύδι βαλσαμικό

λάδι για τηγάνισμα 

αλάτι 


Εκτέλεση:


 Κόβουμε τις πατάτες σε χοντρές ροδέλες, τις αλατίζουμε και τις τηγανίζουμε ελαφρά.

 Στη συνέχεια καθαρίζουμε τα κοτσάνια από τα σπαράγγια, για να φύγει το σκληρό περίβλημά τους, τα κόβουμε στα δύο, τα αλατίζουμε και τα τηγανίζουμε κι αυτά. 

 Βάζουμε στο ταψί τις πατάτες, τα σπαράγγια και τα ντοματίνια που τα κόβουμε στη μέση. Ραντίζουμε με το βαλσαμικό ξύδι.

 Το ψάρι προσωπικά το αλεύρωσα και το τηγάνισα ελαφρά πρώτα, ενώ η συνταγή έλεγε ότι το βάζουμε κάτω από τα τηγανισμένα λαχανικά ωμό προκειμένου να συνεχίσουμε το ψήσιμο στο φούρνο. Η αλήθεια είναι ότι ο φούρνος μου δε δουλεύει σωστά το τελευταίο διάστημα και φοβήθηκα ότι  δε θα μου ψηθεί. Εσείς επιλέξτε τον τρόπο που σας ταιριάζει καλύτερα.


 

 Ψήνουμε στους 180 - 200 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 20' - 30' μέχρι να ροδίσει το ψάρι και να ψηθούν λίγο τα ντοματίνια.


Σάββατο 21 Μαΐου 2016

Πίτσα με κιμά

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 


Μια πίτσα που θα λατρέψετε όλοι οικογενειακά, με γεύση που ταιριάζει απόλυτα στα ελληνικά γούστα.







Υλικά: 


Για τη ζύμη: 

2 φλ. αλεύρι 

1/2 κύβο νωπής μαγιάς (ίσως και κάτι λιγότερο από το μισό) 

2/3 φλ. - 1 φλ. νερό χλιαρό 

1 κ.γ. ζάχαρη 

1 κ.γ. αλάτι 

2 κ.σ. λάδι 


Για τον κιμά: 

500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο 

1/4 φλ. λάδι 

1/2 κρεμμύδι ξερό 

1 σκ. σκόρδο 

1 γεμάτη κ.σ. πελτέ 

αλάτι, πιπέρι 

κανέλα 

πάπρικα 

λίγο μπαχάρι 

1 φλ. γάλα 


Για την επιφάνεια:

300 γρ. γκούντα τριμμένο 


Εκτέλεση:


Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα τσιγαρίζουμε στο λάδι.

 Βάζουμε μέσα τον κιμά και τον γυρίζουμε αρκετά μέχρι να τσιγαριστεί κι αυτός. Μετά ρίχνουμε τον πελτέ.

Προσθέτουμε κανέλα.... 

...πάπρικα, αλάτι, πιπέρι.... 

 και το μπαχάρι.

Ρίχνουμε και το γάλα μέσα μαζί με λίγο νερό και αφήνουμε τον κιμά να μαγειρευτεί για 1 ώρα. Το νερό θα το προσθέτουμε λίγο λίγο γιατί θέλουμε να έχει πιει όσο το δυνατόν περισσότερο όταν γίνει. 

Φτιάχνουμε τη ζύμη όπως στη συνταγή νηστίσιμη πίτσα, λαδώνουμε ένα ταψί και τη στρώνουμε μέσα ανασηκώνοντάς τη στα πλαϊνά για να συγκρατεί τον κιμά. 

 Ρίχνουμε μέσα τον κιμά και στην περίπτωση που έχει ζουμιά τα στραγγίζουμε σε σουρωτήρι.

Τρίβουμε το τυρί και το πασπαλίζουμε στην επιφάνεια  του κιμά.


 Ψήνουμε την πίτσα στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 30' - 40'.


Πέμπτη 19 Μαΐου 2016

Φιλέτο κοτόπουλου με βαλσαμικό ξύδι και μέλι

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 


Μια ωραία ιδέα για κάτι πιο ασυνήθιστο και διαφορετικό στο πιάτο σας. Η γεύση αυτού του φαγητού περιέχει το γλυκό, το ελαφρά καυτερό και την έντονη αλλά ωραία γεύση του βαλσαμικού ξυδιού ταυτόχρονα. 





Υλικά: 


4 φιλέτα στήθους κοτόπουλου πολύ λεπτά 

αλάτι, πιπέρι 

λίγο μείγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο 

3 κ.σ. μέλι 

1/3 φλ. ξύδι βαλσαμικό 

1 κ.σ. βούτυρο 

1 φλ. ρύζι μπασμάτι 


Εκτέλεση:


Πασπαλίζουμε τα φιλέτα με το μείγμα μπαχαρικών. 

Αλατοπιπερώνουμε.



 Σε ένα άδειο τηγάνι, κατά προτίμηση αντικολλητικό, αφήνουμε πρώτα να κάψει καλά το σκεύος και ψήνουμε μέσα τα φιλετάκια κι από τις δυο πλευρές.


 Αφού ψηθεί καλά κι από τις δυο πλευρές και πάρει ωραίο χρώμα, ρίχνουμε το μέλι.

 Αμέσως ρίχνουμε και το βαλσαμικό ξύδι κι ανακατεύουμε λίγο να πάει παντού. Αυτό που θέλουμε τώρα είναι να αρχίσει να καραμελώνει και να δένει λίγο αυτή η σάλτσα, γι' αυτό τα αφήνουμε για 2' - 3' ακόμα στο τηγάνι και μετά το αποσύρουμε.

 Για να φτιάξουμε το ρύζι λιώνουμε το βούτυρο στην κατσαρόλα. 

 Τσιγαρίζουμε για λίγο το ρύζι.

 Ρίχνουμε μέσα 2- 3 φλ. νερό, αλάτι και πιπέρι. 

 Το βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 15' μέχρι να πιει το νερό του.


Στο σερβίρισμα περιχύνουμε το ρύζι με τη σάλτσα ξυδόμελου από το τηγάνι.


Τετάρτη 18 Μαΐου 2016

Τσίζκεϊκ με κομπόστα βύσσινο

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


 Ένα δροσερό τσίζκεϊκ είναι πάντα ευπρόσδεκτο απ' όλους και ειδικά τις ανοιξιάτικες μέρες. 






Υλικά: 


Για την κρέμα: 

500 γρ. τυρί κρέμα 

125 γρ. κρέμα γάλακτος 

1 κουτί ζαχαρούχο γάλα 

2 κ.σ. χυμό λεμονιού


Για τη βάση: 

250 γρ. μπισκότα digestive 

50 γρ. βούτυρο 


Για την επιφάνεια: 

650 γρ. κομπόστα βύσσινο 

3 κ.γ. κορνφλάουρ 

5 κ.σ. ζάχαρη 




Εκτέλεση:


Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να αρχίζει να πήξει ελαφρά.











Βάζουμε μέσα την κρέμα τυριού, το ζαχαρούχο γάλα....














....και το χυμό λεμονιού.















Τα χτυπάμε όλα μαζί μέχρι να γίνουν σφιχτή κρέμα που να στέκεται. Τη βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να φτιάξουμε τα υπόλοιπα υλικά.













 Χτυπάμε στο μούλτι τα μπισκότα να μέχρι να γίνουν σκόνη.















Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα μπρίκι και το ενσωματώνουμε στα τριμμένα μπισκότα. 














Τα στρώνουμε σε μια φόρμα με τσέρκι.
















Από πάνω στρώνουμε την κρέμα που χτυπήσαμε. Τα βάζουμε όπως είναι πάλι στο ψυγείο.













Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το περιεχόμενο της κονσέρβας με τα βύσσινα.














Προσθέτουμε και τη ζάχαρη και τα βράζουμε.















Διαλύουμε το κορνφλάουρ σε μια πολύ μικρή ποσότητα νερού και το προσθέτουμε μέσα ανακατεύοντας. Μόλις πήξει εντελώς είναι έτοιμο και το αποσύρουμε από το μάτι.












Πρέπει να το αφήσουμε να κρυώσει πολύ καλά και μετά το στρώνουμε πάνω στην κρέμα.













Ξαναβάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 - 5 ώρες πριν το σερβίρουμε. 














Κι όταν έρθει επιτέλους η πολυπόθητη ώρα...βγάζουμε το τσέρκι και σερβίρουμε απόλαυση!!!











Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...