Πέμπτη 19 Μαΐου 2016

Φιλέτο κοτόπουλου με βαλσαμικό ξύδι και μέλι

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 


Μια ωραία ιδέα για κάτι πιο ασυνήθιστο και διαφορετικό στο πιάτο σας. Η γεύση αυτού του φαγητού περιέχει το γλυκό, το ελαφρά καυτερό και την έντονη αλλά ωραία γεύση του βαλσαμικού ξυδιού ταυτόχρονα. 





Υλικά: 


4 φιλέτα στήθους κοτόπουλου πολύ λεπτά 

αλάτι, πιπέρι 

λίγο μείγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο 

3 κ.σ. μέλι 

1/3 φλ. ξύδι βαλσαμικό 

1 κ.σ. βούτυρο 

1 φλ. ρύζι μπασμάτι 


Εκτέλεση:


Πασπαλίζουμε τα φιλέτα με το μείγμα μπαχαρικών. 

Αλατοπιπερώνουμε.



 Σε ένα άδειο τηγάνι, κατά προτίμηση αντικολλητικό, αφήνουμε πρώτα να κάψει καλά το σκεύος και ψήνουμε μέσα τα φιλετάκια κι από τις δυο πλευρές.


 Αφού ψηθεί καλά κι από τις δυο πλευρές και πάρει ωραίο χρώμα, ρίχνουμε το μέλι.

 Αμέσως ρίχνουμε και το βαλσαμικό ξύδι κι ανακατεύουμε λίγο να πάει παντού. Αυτό που θέλουμε τώρα είναι να αρχίσει να καραμελώνει και να δένει λίγο αυτή η σάλτσα, γι' αυτό τα αφήνουμε για 2' - 3' ακόμα στο τηγάνι και μετά το αποσύρουμε.

 Για να φτιάξουμε το ρύζι λιώνουμε το βούτυρο στην κατσαρόλα. 

 Τσιγαρίζουμε για λίγο το ρύζι.

 Ρίχνουμε μέσα 2- 3 φλ. νερό, αλάτι και πιπέρι. 

 Το βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 15' μέχρι να πιει το νερό του.


Στο σερβίρισμα περιχύνουμε το ρύζι με τη σάλτσα ξυδόμελου από το τηγάνι.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...