Κυριακή 22 Μαΐου 2016

Ψάρι πανγκάσιους με σπαράγγια και πατάτες

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 


Μια συνταγή για ψάρι χωρίς δυσκολία στο μαγείρεμα. Με τις τηγανητές πατάτες και τα σπαράγγια να ολοκληρώνονται στο φούρνο.





Υλικά: 


2 φιλέτα πανγκάσιους 

περίπου 1 κ. πατάτες 

300 γρ. σπαράγγια 

250 γρ. ντοματίνια 

2 κ.σ. ξύδι βαλσαμικό

λάδι για τηγάνισμα 

αλάτι 


Εκτέλεση:


 Κόβουμε τις πατάτες σε χοντρές ροδέλες, τις αλατίζουμε και τις τηγανίζουμε ελαφρά.

 Στη συνέχεια καθαρίζουμε τα κοτσάνια από τα σπαράγγια, για να φύγει το σκληρό περίβλημά τους, τα κόβουμε στα δύο, τα αλατίζουμε και τα τηγανίζουμε κι αυτά. 

 Βάζουμε στο ταψί τις πατάτες, τα σπαράγγια και τα ντοματίνια που τα κόβουμε στη μέση. Ραντίζουμε με το βαλσαμικό ξύδι.

 Το ψάρι προσωπικά το αλεύρωσα και το τηγάνισα ελαφρά πρώτα, ενώ η συνταγή έλεγε ότι το βάζουμε κάτω από τα τηγανισμένα λαχανικά ωμό προκειμένου να συνεχίσουμε το ψήσιμο στο φούρνο. Η αλήθεια είναι ότι ο φούρνος μου δε δουλεύει σωστά το τελευταίο διάστημα και φοβήθηκα ότι  δε θα μου ψηθεί. Εσείς επιλέξτε τον τρόπο που σας ταιριάζει καλύτερα.


 

 Ψήνουμε στους 180 - 200 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 20' - 30' μέχρι να ροδίσει το ψάρι και να ψηθούν λίγο τα ντοματίνια.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...