Τρίτη 5 Ιουλίου 2016

Κολοκυθάκια του Καρδιναλίου

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

 Άλλη μία διαφορετική και πλούσια γεύση σε σχέση με τα γνωστά πιάτα που περιέχουν κολοκυθάκια. 






Υλικά: 


2 - 3 μεγάλα κολοκυθάκια 

λάδι για το τηγάνισμά τους 

4 - 6 φέτες μπέικον 

100 - 150 γρ. γραβιέρα 

150 - 200 γρ. γκούντα 


Για τη σάλτσα: 

1/3 φλ. λάδι 

1 φλ. σάλτσα ή 4 - 5 τριμμένες ντομάτες 

1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 

1 σκ. σκόρδο 

λίγο δυόσμο 

αλάτι, πιπέρι


Εκτέλεση:


Τσιγαρίζουμε για λίγο στο λάδι το κρεμμύδι και το σκόρδο αφού τα ψιλοκόψουμε.










 Ρίχνουμε μέσα τη σάλτσα.

 Ψιλοκόβουμε και το μαϊντανό και τον προσθέτουμε.

 Τρίβουμε το δυόσμο αν είναι ξερός ή ψιλοκόβουμε φρέσκο και τον βάζουμε κι αυτόν. 

 Αλατοπιπερώνουμε.

 Βάζουμε και ελάχιστο νερό και τη βράζουμε για 15' - 20'. 

 Κόβουμε τα κολοκυθάκια σε φέτες και τα τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα.

 Τα στρώνουμε στη σειρά σε ένα μικρό ταψί κι από πάνω ψιλοκόβουμε το μπέικον και πασπαλίζουμε ένα μέρος του.

 Βάζουμε μερικές κουταλιές από τη σάλτσα να καλύψει τα κολοκυθάκια.

 Πασπαλίζουμε με ένα μέρος από την τριμμένη γραβιέρα. Συνεχίζουμε με την ίδια σειρά μέχρι να τελειώσουν όλα τα κολοκυθάκια. 

Η τελευταία στρώση θα περιέχει και τα δύο τυριά τριμμένα και ανακατεμένα.. 

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ψηθούν τα τυριά κι όχι μόνο να λιώσουν για περίπου 30' - 40'.















Μικρές λεπτομέρειες: 

Το τυρί δεν είναι απαραίτητο να το τρίψετε. Μπορείτε να το βάλετε και σε φέτες.

Δευτέρα 4 Ιουλίου 2016

Τηγανητά ρεβύθια με κολοκυθάκια

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 


Ρεβύθια αλλιώτικα από τ' άλλα. Το τηγάνι τους δίνει εξαιρετική νοστιμιά και το κολοκυθάκι συμπληρώνει με τη δική του δροσερή γεύση.







Υλικά: 


1 φλ. ρεβύθια 

2 κολοκυθάκια 

αλάτι 

πάπρικα 

λάδι 

τριμμένη φρυγανιά 


Εκτέλεση:



 Βράζουμε τα ρεβύθια σε αλατισμένο νερό για 2 ώρες περίπου μέχρι να μαλακώσουν καλά αλλά όχι να λιώσουν. 

 Κόβουμε τα κολοκυθάκια σε χοντρά κυβάκια και τα τσιγαρίζουμε στο λάδι.

 Ρίχνουμε και τα ρεβύθια και τα γυρνάμε αρκετές στροφές με την κουτάλα να αρχίσουν να παίρνουν λίγο χρώμα.

 Μετά τα πασπαλίζουμε με αρκετή πάπρικα.

 Ρίχνουμε περίπου 2 - 3 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.

 Μόλις η φρυγανιά τηγανιστεί και πάρει σκούρο χρώμα βγάζουμε το τηγάνι από το μάτι της κουζίνας.


Κυριακή 3 Ιουλίου 2016

Κοτόπουλο γεμιστό με μπέικον και κασέρι

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 


Αυτό το κοτόπουλο πρέπει να το φτιάξετε όσοι δεν το έχετε δοκιμάσει. Είναι τόσο νόστιμο και παράλληλα τόσο εύκολο που θα ενθουσιαστείτε.





Υλικά: 


3 φιλέτα στήθους κοτόπουλου  

6 λωρίδες μπέικον 

6 λεπτές φετούλες από γραβιέρα 

περίπου 1 - 2 κ.σ. μουστάρδα 

λίγο αλεύρι 

1 αυγό 

5-6 φέτες μπαγιάτικο ψωμί ή ψωμί του τοστ 

αλάτι, πιπέρι 


Εκτέλεση:


 Κόβουμε το κάθε φιλέτο στη μέση από τη χοντρή πλευρά για να το ανοίξουμε, αλλά δεν το χωρίζουμε τελείως.

 Αλατοπιπερώνουμε και τις δύο όψεις. 

 Αλείφουμε με τη μουστάρδα τη μέσα πλευρά που ανοίξαμε με το μαχαίρι.

 Στρώνουμε δύο λωρίδες μπέικον και διπλώνουμε το περίσσεμά τους αν είναι πολύ μακριές. 

 Κόβουμε σε λεπτές λωρίδες το κασέρι και βάζουμε από 2 μακριές φέτες. Κλείνουμε το στήθος.

 Στο μούλτι κόβουμε το ψωμί μέχρι να γίνει χοντρά τρίμματα.

 Αλευρώνουμε μπρος πίσω το κάθε γεμιστό στήθος.

 Το βουτάμε στο χτυπημένο αυγό.

 Το περνάμε πάνω στα τρίμματα ψωμιού να κολλήσουν μπρος πίσω.

Βάζουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί και τα τοποθετούμε το ένα δίπλα στο άλλο. 

Τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 1 ώρα μέχρι να ροδίσουν καλά. 

Το φαγητό αυτό είναι αρκετά χορταστικό και καλύτερα θα ήταν να το συνοδεύσουμε με μια ωραία σαλάτα εποχής παρά με κάποιο άλλο συμπλήρωμα. Αυτό βέβαια, είναι πάντα προσωπική επιλογή, περί ορέξεως.......


Παρασκευή 1 Ιουλίου 2016

Κροκετούλες με κεφαλοτύρι

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


 Ένα αρμυρό ορεκτικό μεζεδάκι που είναι κατάλληλο για κρασί, μπύρα ή τσικουδιά.






Υλικά: 


3 ασπράδια αυγών 

150 γρ. κεφαλοτύρι 

150 γρ. κασέρι ή γραβιέρα 

1 γεμάτο κ.γ. μπέικιν πάουντερ 

1 αυγό για το πανάρισμα 

100 γρ. τριμμένη φρυγανιά 

αρκετό λάδι για το τηγάνισμα 


Εκτέλεση:


Χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια τα οποία τα χτυπάμε σε μαρέγκα.  

 Τρίβουμε τα τυριά και τα προσθέτουμε μέσα λίγα λίγα.

 Βάζουμε το μπέικιν πάουντερ, χτυπάμε λίγο ακόμη και μετά τα πλάθουμε στρογγυλά και τα πατάμε να γίνουν σαν μικρογραφία μπιφτεκιών.

 Βάζουμε το λάδι να κάψει και στο μεταξύ χτυπάμε το αυγό και τα βουτάμε μέσα ένα ένα. Εγώ χτύπησα μόνο τους κρόκους που χώρισα από τα προηγούμενα αυγά και μου έφτασαν για να τα βουτήξω.

 Αμέσως τα ρίχνουμε μέσα στην τριμμένη φρυγανιά.

 Τα τηγανίζουμε στο καυτό λάδι και μόλις πάρουν χρώμα από τη μία τα γυρίζουμε από την άλλη. Ίσως κάποια ανοίξουν, δεν πειράζει μόλις τα βγάλετε πατήστε τα με το πιρούνι και θα γίνουν πάλι πλακέ.


Τα βγάζουμε σε χαρτί κουζίνας 2πλό 3πλό γιατί θα βγάλουν αρκετό λάδι.

Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016

Πατάτες με σπανάκι

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 


Απλό κι εύκολο φαγητό γεμάτο σίδηρο και γεύση.





Υλικά: 


1 κ. πατάτες 

300 γρ. σπανάκι  

1/3 φλ. λάδι 

1 φρέσκο κρεμμυδάκι 

1 κ.γ. ζωμό λαχανικών σε σκόνη  

1 κ.γ. πολτό σκόρδου ή 1 σκελίδα 

1 κ.σ. μουστάρδα 

αλάτι, πιπέρι 


Εκτέλεση:


 Ψιλοκόβουμε το κρεμμυδάκι και το τσιγαρίζουμε στο λάδι για λίγο.

 Κόβουμε τις πατάτες κυδωνάτες και τις τσιγαρίζουμε κι αυτές μαζί γυρνώντας τις με την κουτάλα. 

 Βάζουμε νερό στην κατσαρόλα και διαλύουμε το ζωμό λαχανικών. 

Βάζουμε και τον πολτό σκόρδου. Αν δεν έχετε μπορείτε να τον αντικαταστήσετε με 1 σκελίδα την οποία θα τσιγαρίσετε μαζί με το φρέσκο κρεμμυδάκι στην αρχή. 

 Ρίχνουμε μέσα τη μουστάρδα.

 Αλατοπιπερώνουμε. Αφήνουμε τις πατάτες να μαγειρευτούν σε σιγανή φωτιά για περίπου 20'. 

 Στη συνέχεια προσθέτουμε το σπανάκι και το αφήνουμε για άλλα 15' - 20'.

 Ρίχνουμε λίγο ακόμη αλατοπίπερο για το σπανάκι. Προσέχουμε να μην έχει πολύ νερό το φαγητό στο τέλος του μαγειρέματος γι' αυτό από την αρχή βάζουμε λίγο λίγο. Αν θέλετε προσθέτετε λίγο χυμό λεμονιού.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...