Κυριακή 3 Ιουλίου 2016

Κοτόπουλο γεμιστό με μπέικον και κασέρι

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 


Αυτό το κοτόπουλο πρέπει να το φτιάξετε όσοι δεν το έχετε δοκιμάσει. Είναι τόσο νόστιμο και παράλληλα τόσο εύκολο που θα ενθουσιαστείτε.





Υλικά: 


3 φιλέτα στήθους κοτόπουλου  

6 λωρίδες μπέικον 

6 λεπτές φετούλες από γραβιέρα 

περίπου 1 - 2 κ.σ. μουστάρδα 

λίγο αλεύρι 

1 αυγό 

5-6 φέτες μπαγιάτικο ψωμί ή ψωμί του τοστ 

αλάτι, πιπέρι 


Εκτέλεση:


 Κόβουμε το κάθε φιλέτο στη μέση από τη χοντρή πλευρά για να το ανοίξουμε, αλλά δεν το χωρίζουμε τελείως.

 Αλατοπιπερώνουμε και τις δύο όψεις. 

 Αλείφουμε με τη μουστάρδα τη μέσα πλευρά που ανοίξαμε με το μαχαίρι.

 Στρώνουμε δύο λωρίδες μπέικον και διπλώνουμε το περίσσεμά τους αν είναι πολύ μακριές. 

 Κόβουμε σε λεπτές λωρίδες το κασέρι και βάζουμε από 2 μακριές φέτες. Κλείνουμε το στήθος.

 Στο μούλτι κόβουμε το ψωμί μέχρι να γίνει χοντρά τρίμματα.

 Αλευρώνουμε μπρος πίσω το κάθε γεμιστό στήθος.

 Το βουτάμε στο χτυπημένο αυγό.

 Το περνάμε πάνω στα τρίμματα ψωμιού να κολλήσουν μπρος πίσω.

Βάζουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί και τα τοποθετούμε το ένα δίπλα στο άλλο. 

Τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 1 ώρα μέχρι να ροδίσουν καλά. 

Το φαγητό αυτό είναι αρκετά χορταστικό και καλύτερα θα ήταν να το συνοδεύσουμε με μια ωραία σαλάτα εποχής παρά με κάποιο άλλο συμπλήρωμα. Αυτό βέβαια, είναι πάντα προσωπική επιλογή, περί ορέξεως.......


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...