Κολοκυθάκια του Καρδιναλίου
Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Άλλη μία διαφορετική και πλούσια γεύση σε σχέση με τα γνωστά πιάτα που περιέχουν κολοκυθάκια.
Υλικά:
2 - 3 μεγάλα κολοκυθάκια
λάδι για το τηγάνισμά τους
4 - 6 φέτες μπέικον
100 - 150 γρ. γραβιέρα
150 - 200 γρ. γκούντα
Για τη σάλτσα:
1/3 φλ. λάδι
1 φλ. σάλτσα ή 4 - 5 τριμμένες ντομάτες
1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκ. σκόρδο
λίγο δυόσμο
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Τσιγαρίζουμε για λίγο στο λάδι το κρεμμύδι και το σκόρδο αφού τα ψιλοκόψουμε.
Ρίχνουμε μέσα τη σάλτσα.
Ψιλοκόβουμε και το μαϊντανό και τον προσθέτουμε.
Τρίβουμε το δυόσμο αν είναι ξερός ή ψιλοκόβουμε φρέσκο και τον βάζουμε κι αυτόν.
Αλατοπιπερώνουμε.
Βάζουμε και ελάχιστο νερό και τη βράζουμε για 15' - 20'.
Κόβουμε τα κολοκυθάκια σε φέτες και τα τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα.
Τα στρώνουμε στη σειρά σε ένα μικρό ταψί κι από πάνω ψιλοκόβουμε το μπέικον και πασπαλίζουμε ένα μέρος του.
Βάζουμε μερικές κουταλιές από τη σάλτσα να καλύψει τα κολοκυθάκια.
Πασπαλίζουμε με ένα μέρος από την τριμμένη γραβιέρα. Συνεχίζουμε με την ίδια σειρά μέχρι να τελειώσουν όλα τα κολοκυθάκια.
Η τελευταία στρώση θα περιέχει και τα δύο τυριά τριμμένα και ανακατεμένα..
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ψηθούν τα τυριά κι όχι μόνο να λιώσουν για περίπου 30' - 40'.
Μικρές λεπτομέρειες:
Το τυρί δεν είναι απαραίτητο να το τρίψετε. Μπορείτε να το βάλετε και σε φέτες.
Το ιδιο φανταζομαι μπορει να γινει κ με μελιτζανες .....
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι βέβαια Πόπη μου και θα έχουν και πολύ ωραίο αποτέλεσμα.
ΔιαγραφήΚαλό βράδυ και μια χαρούμενη αυριανή σου εύχομαι, φιλιά πολλά.