Δευτέρα 4 Ιουλίου 2016

Τηγανητά ρεβύθια με κολοκυθάκια

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 


Ρεβύθια αλλιώτικα από τ' άλλα. Το τηγάνι τους δίνει εξαιρετική νοστιμιά και το κολοκυθάκι συμπληρώνει με τη δική του δροσερή γεύση.







Υλικά: 


1 φλ. ρεβύθια 

2 κολοκυθάκια 

αλάτι 

πάπρικα 

λάδι 

τριμμένη φρυγανιά 


Εκτέλεση:



 Βράζουμε τα ρεβύθια σε αλατισμένο νερό για 2 ώρες περίπου μέχρι να μαλακώσουν καλά αλλά όχι να λιώσουν. 

 Κόβουμε τα κολοκυθάκια σε χοντρά κυβάκια και τα τσιγαρίζουμε στο λάδι.

 Ρίχνουμε και τα ρεβύθια και τα γυρνάμε αρκετές στροφές με την κουτάλα να αρχίσουν να παίρνουν λίγο χρώμα.

 Μετά τα πασπαλίζουμε με αρκετή πάπρικα.

 Ρίχνουμε περίπου 2 - 3 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.

 Μόλις η φρυγανιά τηγανιστεί και πάρει σκούρο χρώμα βγάζουμε το τηγάνι από το μάτι της κουζίνας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...