Παρασκευή 1 Ιουλίου 2016

Κροκετούλες με κεφαλοτύρι

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


 Ένα αρμυρό ορεκτικό μεζεδάκι που είναι κατάλληλο για κρασί, μπύρα ή τσικουδιά.






Υλικά: 


3 ασπράδια αυγών 

150 γρ. κεφαλοτύρι 

150 γρ. κασέρι ή γραβιέρα 

1 γεμάτο κ.γ. μπέικιν πάουντερ 

1 αυγό για το πανάρισμα 

100 γρ. τριμμένη φρυγανιά 

αρκετό λάδι για το τηγάνισμα 


Εκτέλεση:


Χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια τα οποία τα χτυπάμε σε μαρέγκα.  

 Τρίβουμε τα τυριά και τα προσθέτουμε μέσα λίγα λίγα.

 Βάζουμε το μπέικιν πάουντερ, χτυπάμε λίγο ακόμη και μετά τα πλάθουμε στρογγυλά και τα πατάμε να γίνουν σαν μικρογραφία μπιφτεκιών.

 Βάζουμε το λάδι να κάψει και στο μεταξύ χτυπάμε το αυγό και τα βουτάμε μέσα ένα ένα. Εγώ χτύπησα μόνο τους κρόκους που χώρισα από τα προηγούμενα αυγά και μου έφτασαν για να τα βουτήξω.

 Αμέσως τα ρίχνουμε μέσα στην τριμμένη φρυγανιά.

 Τα τηγανίζουμε στο καυτό λάδι και μόλις πάρουν χρώμα από τη μία τα γυρίζουμε από την άλλη. Ίσως κάποια ανοίξουν, δεν πειράζει μόλις τα βγάλετε πατήστε τα με το πιρούνι και θα γίνουν πάλι πλακέ.


Τα βγάζουμε σε χαρτί κουζίνας 2πλό 3πλό γιατί θα βγάλουν αρκετό λάδι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...