Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2015

Σκαντζοχοιράκι με κεφτεδάκια

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 


Τα πιτσιρίκια στο παιδικό πάρτι θα ξετρελαθούν με αυτό το απλό φαγητό. Η εμφάνισή του στο μπουφέ θα σας κάνει να ακούσετε πολλά μπράβο και τα παιδάκια θα το ευχαριστηθούν. Το προτείνω ακόμη και για αποκριάτικα πάρτι για μεγαλύτερες ηλικίες. 




Υλικά: 


Για ένα μικρό σκαντζόχοιρο: 

250 γρ. κιμά μοσχαρίσιο

1/2 κρεμμύδι ξερό 

1 σκ. σκόρδο 

1 αυγό 

1 μικρό ματσάκι μαϊντανό 

λίγο λάδι 

1 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη 

1 κ.γ. δυόσμο ξερό ή φρέσκο 

αλάτι, πιπέρι 

1 κ.σ. σάλτσα ή 1 τριμμένη ντομάτα 


Για το τηγάνισμα 

αλεύρι για το αλεύρωμα 

αρκετό λάδι για το τηγάνισμα 


Για την παρουσίαση

1 κομμάτι ψωμί από μπαγκέτα περίπου 15 εκ. 

φύλλα μαρουλιού (όπως λόλο μπιάνκο ή ρόσο ή σγουρό μαϊντανό ή πλατύφυλλο μαρούλι ή σαλάτα) 

2 σπυριά κάπαρη 

1 πράσινη ελιά (γεμιστή με καρότο ή απλή)


Εκτέλεση:


Στο μπλέντερ κόβουμε το μαϊντανό, το κρεμμύδι, το σκόρδο και το αυγό για να γίνουν λιώμα. 

 Βάζουμε τον κιμά σε μια λεκάνη και του προσθέτουμε το μείγμα που κόψαμε στο μπλέντερ, τη φρυγανιά, λίγο λάδι....

το δυόσμο... 

 αλάτι, πιπέρι...

 και τη σάλτσα. Ανακατεύουμε καλά το μείγμα και πλάθουμε σε μικρά κεφτεδάκια.

Βάζουμε το λάδι να κάψει και αλευρώνουμε τα κεφτεδάκια. 

 Τα τηγανίζουμε σε αρκετό λάδι μέχρι να πάρουν σκούρο χρώμα.

Τα βγάζουμε σε μπολ με χαρτί κουζίνας για να στραγγίσουν τα πολλά λάδια.  

Διαλέγουμε μια μπαγκέτα που να έχει όσο το δυνατόν πιο μυτερή την άκρη της. Την κόβουμε στο επιθυμητό μέγεθος σύμφωνα με τα κεφτεδάκια που φτιάξαμε.

Αφήνουμε ένα περιθώριο στη γωνία του ψωμιού για να σχηματίσουμε αργότερα το κεφάλι του σκαντζόχοιρου. Ξεκινάμε να καρφώνουμε τα κεφτεδάκια στο ψωμί και πάνω και στα πλάγια.  

 Τις οδοντογλυφίδες τις αφήνουμε να εξέχουν αρκετά από τα κεφτεδάκια για να μοιάζουν με τα αγκάθια του σκαντζόχοιρου.

Σκεπάζουμε όλο το ψωμί με τα κεφτεδάκια εκτός από τη γωνία του. 


 Στο σημείο που θα αποφασίσουμε να φτιάξουμε τα μάτια κόβουμε στη μέση μία οδοντογλυφίδα και καρφώνουμε τα δύο κομμάτια σε σχετικές αποστάσεις.

Καρφώνουμε στις δύο οδοντογλυφίδες την κάπαρη και βάζουμε άλλη μία οδοντογλυφίδα στο σημείο που θα σχηματίσουμε το στόμα και καρφώνουμε την ελιά.



 Στρώνουμε τα πράσινα φύλλα στην πιατέλα που θα βάλουμε το ψωμί.

 Βάζουμε και τον σκαντζόχοιρο και είναι έτοιμος για σερβίρισμα.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...