Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2016
Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2016
Κολοκυθάκια με πικάντικο κουρκούτι
Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Ας απογειώσουμε τη γεύση των τηγανητών κολοκυθιών με ένα πικάντικο κουρκούτι για να κάνουμε ένα ωραίο κρασομεζέ ή ουζομεζέ.
Υλικά:
2 κολοκυθάκια μέτρια
1/2 φλ. αλεύρι
1/2 φλ. νερό
2 σκ. σκόρδο
αλάτι
λάδι για τηγάνισμα
Εκτέλεση:
Ανακατεύουμε το αλεύρι με το νερό να γίνει χυλός. Το αλατίζουμε.
Τρίβουμε μέσα τις σκελίδες του σκόρδου και ανακατεύουμε καλά.
Βουτάμε τα κολοκυθάκια κι από τις δυο πλευρές.
Τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι μέχρι να ροδίσουν.
Τα βγάζουμε σε χαρτί κουζίνας για να φύγουν τα πολλά λάδια.
Τα σερβίρουμε ζεστά.
Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2016
Αρνάκι με μακαρόνια στο φούρνο
Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Παραδοσιακό Κυριακάτικο φαγητό για να το απολαύσετε μαζί με την οικογένειά σας ή τους φίλους σας σε ένα τραπέζι.
Υλικά:
1 αρνίσιο ή κατσικίσιο μπούτι περίπου 1 - 1 1/2 κ.
3 - 4 σκ. σκόρδο
1 φλ. σάλτσα
λάδι
αλάτι, πιπέρι
κανέλα
500 γρ. μακαρόνια (αν βρείτε χωριάτικα ζυμαρικά "Λάγανον" όπως έβαλα εγώ θα γίνει ακόμη πιο νόστιμο το φαγητό)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Προσέχουμε πολύ καλά στο καθάρισμα του αρνιού να βγάλουμε όλες τις μικρές τριχούλες που κολλάνε στο λίπος και στο κρέας του. Το βάζουμε στο ταψί και κάνουμε εδώ κι εκεί μερικές τρύπες. Κόβουμε τα σκόρδα στη μέση και μπήγουμε σε κάθε τρύπα από ένα κομμάτι.
Το περιχύνουμε με αρκετό λάδι.
Αλατοπιπερώνουμε.
Βάζουμε τη σάλτσα, κανέλα και νερό περίπου μέχρι τη μέση του κρέατος.
Το ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει κι από τις δύο πλευρές.
Μόλις γίνει προσθέτουμε τα μακαρόνια λίγο αλάτι και λίγο νερό ακόμη για να ψηθούν κι αυτά.
Τα αφήνουμε για 15' - 20' να γίνουν κι αυτά και να πιουν το νερό.
Σας υπόσχομαι ότι θα το απολαύσετε.!!!
Τονοσαλάτα με κριθαράκι
Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Απλά και οικονομικά υλικά που συνθέτουν μια νόστιμη σαλάτα για να συνοδεύσουμε φαγητό με ψάρι.
Υλικά:
1/2 φλ. κριθαράκι
1 κονσέρβα τόνου
2 καρότα
1/2 κρεμμύδι ξερό
λίγο μαϊντανό
1/2 φλ. καλαμπόκι κονσέρβας
λάδι
αλάτι
λεμόνι
Εκτέλεση:
Κόβουμε τα καρότα σε μικρά μπαστουνάκια και τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν αλλά όχι να λιώσουν.
Ρίχνουμε και το κριθαράκι 5' - 10' μετά που θα βάλουμε το καρότο και το βράζουμε για 10' - 12' με λίγο αλάτι.
Στη συνέχεια κόβουμε τα υπόλοιπα υλικά στη σαλατιέρα (το κρεμμύδι, το μαϊντανό) και τα αναμειγνύουμε με το κριθαράκι, τον τόνο και το καλαμπόκι. Βάζουμε λάδι, αλάτι και χυμό λεμονιού.
Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2016
Πατάτες με κολοκυθάκια και λουκάνικα στο φούρνο
Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Θα κάνουμε ένα ταψί με πατάτες και κολοκυθάκια λίγο πιο ενδιαφέρον με τα λουκάνικα και λίγη φέτα μέσα, έτσι για να γίνει πιο διαφορετικό από τα συνηθισμένα.
Υλικά:
1 κ. πατάτες
2 κολοκυθάκια μετρίου μεγέθους
2 λουκάνικα με γεύση πράσου ή χωριάτικα
1/2 κρεμμύδι ξερό
1/2 φλ. λάδι
το χυμό περίπου 1/2 λεμονιού
αλάτι, πιπέρι
ρίγανη
150 γρ. φέτα
Εκτέλεση:
Κόβουμε τις πατάτες κυδωνάτες, τα κολοκυθάκια σε φέτες (όχι λεπτές) και το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και τα βάζουμε σε ένα πυρέξ.
Αλατοπιπερώνουμε.
Βάζουμε λάδι.
Ραντίζουμε με το χυμό λεμονιού.
Πασπαλίζουμε με ρίγανη.
Προσθέτουμε λίγο νερό και ψήνουμε στους 180 για 1 ώρα.
Προς τα τελευταία 10' σπάμε σε κομματάκια τη φέτα και τη σκορπάμε στο ταψί.
Γίγαντες λαδορίγανη
Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Απλό και πολύ νόστιμο φαγητό και η ρίγανη.....όχι μόνο δίνει τη νοστιμιά και το άρωμά της αλλά και τα πλούσια οφέλη της.
Υλικά:
500 γρ. γίγαντες
1/2 φλ. λάδι
1/2 κρεμμύδι ξερό
1 σκ. σκόρδο
2 - 3 πατάτες
αλάτι, πιπέρι
1 κ.σ. ρίγανη
το χυμό 1/2 λεμονιού
Εκτέλεση:
Βράζουμε τους γίγαντες για περίπου 1 - 1 1/2 ώρα μέχρι να μαλακώσουν αρκετά αλλά όχι τελείως. Μετά θα τους σουρώσουμε και θα κρατήσουμε το νερό τους.
Τσιγαρίζουμε στο λάδι το κρεμμύδι και το σκόρδο ψιλοκομμένα.
Μετά από λίγο βάζουμε και τους γίγαντες να πάρουν κι αυτοί μια γεύση από τσιγάρισμα και τους γυρίζουμε με την κουτάλα.
Κόβουμε και προσθέτουμε τις πατάτες μέσα.
Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και τη ρίγανη. Βάζουμε και το νερό που κρατήσαμε αλλά όχι να σκεπάζει το φαγητό γιατί ο στόχος είναι να μείνει τελικά σχεδόν με το λάδι του.
Ρίχνουμε και το χυμό λεμονιού κι αφήνουμε για περίπου 30' - 40' ακόμη.
Στο πιάτο μπορεί να χρειαστεί να προσθέσετε ακόμη λίγο χυμό λεμονιού ή λίγη παραπάνω ρίγανη.
Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2016
Κεφτεδάκια γαλοπούλας
Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Πού και που αλλάζουμε γεύση στα κεφτεδάκια φτιάχνοντάς τα με κιμά γαλοπούλας. Μια γεύση πιο ελαφριά και ελκυστική ταυτόχρονα.
Υλικά:
1/2 κ. κιμά γαλοπούλας
2 - 3 κ.σ. τριμμένη φρυγανιά
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 μικρό ματσάκι μαϊντανό
1 κ.γ. κάρυ
1 αυγό
2 - 3 κ.σ. λάδι
αλάτι, πιπέρι
1/2 φλ. αλεύρι για το αλεύρωμα
λάδι για τηγάνισμα
Εκτέλεση:
Σε μια λεκάνη βάζουμε τον κιμά, το κρεμμυδάκι και το μαϊντανό ψιλοκομμένα καθώς και όλα τα υπόλοιπα υλικά.
Τα ζυμώνουμε καλά να αναμειχθούν πλήρως.
Πλάθουμε κεφτεδάκια.
Τα αλευρώνουμε πολύ καλά και τα τινάζουμε λίγο.
Τα τηγανίζουμε μέχρι να ροδοψηθούν σε αρκετό και καυτό λάδι που μετά το χαμηλώνουμε σε μέτρια φωτιά.
Τα βγάζουμε σε χαρτί κουζίνας να απορροφηθούν τα περιττά λάδια.
Η συνοδεία εξαρτάται από τη δική σας επιθυμία. Μερικές προτάσεις είναι: τηγανητές πατάτες, κριθαράκι λεμονάτο, ζυμαρικά με σάλτσα ή ακόμη και μια πλούσια σαλάτα για συνοδευτικό.
Εγγραφή σε:
Αναρτήσεις (Atom)